Activităţi sub sloganul ”Preveniţi ghinionul!”

Activităţi sub sloganul ”Preveniţi ghinionul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare zi de marţi 13 reprezintă "Ziua informării preventive", la nivelul tuturor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară. Asta după ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european.

Sub sloganul "Preveniţi ghinionul!", Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu"al judeţului Galaţi a pus la cale o serie de activităţi care vizează informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

La nivelul ISU Galaţi, aceste activităţi au debutat încă de pe 12 noiembrie şi vor dura până pe 16 noiembrie. Una dintre acestea activităţi a fost dedicată celor mici care, pe 13 noiembrie, au avut ocazia să afle informaţii despre activitatea pompierilor, dar şi să vadă tehnica cu care aceştia intervin în situaţii de urgenţă, în cadrul evenimentului intitulat "Ziua porţilor deschise". Totodată, ISU Galaţi a organizat puncte de informare preventive la Shopping City Galaţi, Kaufland (zona "Ultimul leu") şi Kaufland Tecuci.

"Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător", ne-a declarat lt. col Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cu această ocazie, pompierii gălăţeni reamintesc faptul că anotimpul rece aduce o serie de schimbări în viaţa şi activitatea comunităţilor, care presupun şi necesitatea asigurării unor măsuri de reducere şi înlăturare a riscurilor de incendiu. "Considerăm util să reamintim cetăţenilor şi factorilor responsabili că respectarea regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor, precum şi adoptarea unui comportament adecvat, conduc la evitarea sau limitarea semnificativă a producerii unor evenimente negative, soldate cu victime şi/sau însemnate pagube materiale", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 1184 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.