UPDATE | Toate şcolile din Galaţi au căldură

UPDATE | Toate şcolile din Galaţi au căldură
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

UPDATE, vineri, 23 noiembrie 2018 | După o săptămână de frig şi una de vacanţă forţată, toate şcolile din municipiul Galaţi au, de vineri, 23 noiembrie 2018, căldură. "Primăria Galaţi a făcut un efort financiar (peste 17 milioane de lei) în acest an ca toate şcolile din municipiu să devină independente de sistemul centralizat. În primul rând, pentru a spori confortul elevilor şi al dascălilor, dar şi pentru a reduce costurile legate de încălzire. Din cele aproape 100 de unităţi de învăţământ din oraș, 62 nu aveau centrale termice la începutul anului", aflăm de la biroul de presă al instituţiei.


UPDATE, marți, 20 noiembrie 2018. Şapte instituții de învățământ au suspendat cursurile | Şcolile nr. 33, 40, şi 17 şi Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu", Liceul Tehnologic "Traian Vuia", Liceul Teoretic "Sf. Maria" şi Liceul Tehnologic CFR sunt cele şapte instituţii în care nici miercuri, 21 noiembrie 2018, nu se învaţă, din cauză că nu s-a reuşit rezolvarea problemelor legate de alimentarea cu agent termic. În Şcolile nr. 18 şi 3, potrivit informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, deşi încă nu s-au racordat centralele la reţeaua de gaze, se pot desfăşura cursuri după un program redus, întrucât se folosesc surse de încălzire electrice.


UPDATE. Cinci unităţi de învăţământ şi-au închis porţile | Deşi reprezentanţii Primăriei sperau ca la începutul acestei săptămâni să se rezolve toate problemele legate de racordarea unităţilor de învăţământ la gaze, lucrurile nu stau deloc aşa. Dimpotrivă, cinci instituţii anunţaseră ieri că-şi suspendă cursurile până la finalizarea lucrărilor.

Ieri nu s-a învăţat în patru unităţi de învăţământ: Şcoala nr. 17, Liceul Tehnologic CFR, Liceul  Teoretic "Sf.  Maria" şi Liceul Tehnologic "Traian Vuia" (Auto). Deşi la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" (Metalurgic) s-au ţinut ieri ore, de câte 30 de minute, cum a fost foarte frig şi şanse nu-s să fie racordată centrala la gaze nici azi, conducerea instituţiei a cerut la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi a primit aprobarea pentru a ţine elevii acasă: "Nu se învaţă nici marţi, nici miercuri. Sperăm mâine (n. r. - astăzi) să ni se monteze firida, iar miercuri să avem căldură, ca joi să reîncepem cursurile", ne-a declarat Silviana Ciupercă, directoarea de la Metalurgic. 

Deşi nu au suspendat cursurile, ci doar au scurtat programul, ieri, la închiderea ediţiei, încă nu aveau căldură, pe lângă cele cinci unităţi amintite deja, Şcolile nr. 18, 22, 3, 33, 24, 22, 40.

La Colegiul Naţional "C. Negri", cu toate că se rezolvase de duminică seară problema încălzirii, nemulţumiţi de faptul că au stat o săptămână în frig, elevii, prin reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor, ne-au trimis un comunicat, din care cităm: "Suntem nemulţumiţi de felul cum sunt trataţi elevii mai multor licee din Galaţi. Nu înţelegem de ce încă se fac lucrări pentru a avea căldură, în mijlocul lui noiembrie, când deja am avut prima ninsoare din an. Cerem public de la autorităţile locale răspunsuri legate de această situaţie, de ce finanţările vin aşa târziu. Avem aceeaşi situaţie an de an, de pe urma căreia suferă tot elevii".


UPDATE, luni, 19 noiembrie 2018. Liceul Tehnologic "Sf. Maria" şi Şcoala nr. 17 au suspendat astăzi cursurile, directorii trimiţându-şi elevii acasă. La cele două instituţii nu se învaţă nici luni, nici marţi, până la finalizarea lucrărilor. "Nu am avut ce face. Afară plouă şi e frig, în clase e frig. Avem  promisiuni că până marţi  se va rezolva situaţie, iar miercuri,  vom putea reveni la şcoală", ne-a  declarat Anca Barbu, directoarea de  la Şcoala nr. 17.


Cursuri suspendate din cauza frigului din şcoli | Deşi s-a lucrat sâmbătă şi duminică la unele instituţii de învăţământ pentru racordarea centralelor termice la gaze, nu s-a reuşit peste tot finalizarea lucrărilor.

De la directorul Liceului CFR, Gică Bota Condurache, am aflat că astăzi cursurile în această instituţie vor fi suspendate: "S-a lucrat, dar nu s-au terminat lucrările. Avem promisiuni că luni. Prin urmare, le cerem copiilor să rămână acasă", spune directorul de la CFR.

Nici de la Liceul Tehnologic "Traian Vuia" nu am primit veşti bune. Cum nici aici nu se reuşise racordarea la gaze, cei 80 de elevi din internat au fost anunţaţi să rămână acasă luni şi marţi, am aflat de la directorul Gelu Homner.

La Colegiul Naţional "Costache Negri", la ora închiderii ediţiei, nu exista un răspuns cert: "La noi s-au făcut racordurile de vineri seară, sâmbătă am dat drumul la centrală şi, după trei ore de funcţionat normal, s-a spart o ţeavă. Acum lucrăm cu muncitorii noştri s-o reparăm. Nu ştim dacă vom reuşi, deci nu ştim încă dacă suspendăm cursurile sau nu. Era de aşteptat, la o instalaţie veche cum este a noastră, să avem  probleme. Cârpim aici, se sparge dincolo. Trebuie înlocuită toată", ne-a informat Andra Ionescu, directoarea de la CNCN.

Nici la Şcoala Nr. 16 nu se rezolvase ieri situaţia, dar directoarea Mariana Mogoş ne-a spus că are promisiuni că astăzi la prima oră va avea căldură.

Doar la Şcoala Nr. 10, am aflat de la directoarea Florentina Stoian că elevii vor învăţa, începând de astăzi, în condiţii normale.

Citit 24915 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 03:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.