Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

O donaţie de 40.000 euro salvează vieţi la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire". Este vorba despre o masă chirurgicală şi de un aparat de anestezie, oferite de către Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi, într-un moment de mare impas, "un stop cardiac în activitatea spitalului", aşa cum ne-a declarat Costinela Georgescu, directoarea Maternităţii.
Măsurile de resuscitare au fost instituite imediat, într-un timp record de trei săptămâni, constând în înlocuirea mesei nefuncţionale cu una nouă şi în achiziţionarea unui aparat de anestezie performant, echipamente medicale esenţiale în desfăşurarea actului medical.
"Este absolut vital să ai un aparat de anestezie care funcţionează în parametri optimi, pentru că viaţa pacientului depinde în anumite momente strict de anestezie. Dacă un aparat nu funcţionează pot fi consecinţe absolut dramatice", a declarat Anamaria Hărăbor, medic primar ATI.
Astfel, întreaga activitate a echipei medicale se va desfăşura din nou în parametri normali, în ceea ce priveşte calitatea, performanţa şi siguranţa actului medical.
Se doreşte ca, în viitor, spitalul să funcţioneze la standardele unui spital privat, fapt ce va putea fi materializat prin implicarea continuă a autorităţilor şi întreprinderilor mari din oraş.

Citit 1599 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 23:54

1 comentariu

  • postat de dragos Joi, 06 Decembrie 2018 08:10 5.2.209.*** Link la comentariu
    0
    4

    de ce e nevoie de donatii ca sa fie aparate esentiale pentru copii nou nascuti?? ce popor suntem daca preferam sa ingropam sute de milioane in betoane de catedrala si mii de biserici decat sa salvam vieti de copii??

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro