Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Banca Naţională a României a introdus, de la 1 decembrie, în circuitul numismatic o bancnotă cu valoare nominală de 100 de lei, pe care sunt reprezentați Regele Ferdinand şi Regina Maria, suveranii Marii Uniri. Momentul a fost ales în mod special pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire.

Potrivit BNR, pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: în partea dreaptă, portretele regelui Ferdinand I şi reginei Maria; dedesubt, pe două rânduri, numele acestora şi anii de viaţă, respectiv "REGELE FERDINAND I 1865-1927" şi "REGINA MARIA 1875-1938". În zona centrală, o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Bancnotele aniversare au fost tipărite într-un tiraj de 10.000 de exemplare, iar o bancnotă este pusă în vânzare pentru colecționare în schimbul sumei de 150 de lei, exclusiv TVA, însoţită de un pliant de prezentare. Bancnota aniversară pentru colecționare, cu valoarea nominală de 100 lei, dedicată "Centenarului", are putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea bancnotei în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citit 2441 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 01:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro