UPDATE ATAC ARMAT la Strasbourg | Atacatorul a fost împușcat mortal
Foto: Twitter

UPDATE ATAC ARMAT la Strasbourg | Atacatorul a fost împușcat mortal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, joi, 13 decembrie 2018 | Atacatorul a fost împușcat mortal.


În Franţa, alertă teroristă de nivel maxim | Stare de alertă după atentatul de la Strasbourg. Atentatul comis marţi seară, 11 decembrie 2018, la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morţi şi 12 răniţi, dintre care şase foarte grav, a anunţat în cursul zilei de miercuri, 12 decembrie 2018, ministrul francez de interne, Christophe Castaner, în faţa presei, la sediul prefecturii Bas-Rhin, transmite AFP. Printre persoanele rănite se află și un polițist.

"În prezent, suntem în Franţa în postură "vigipirat" întărită, guvernul tocmai a decis să îl treacă la urgenţă atentat, cu introducerea de controale întărite la frontiere şi controale întărite la toate târgurile de Crăciun, pentru a evita riscul mimetismului", a declarat Castaner.

Atacatorul - un bărbat de 29 de ani, născut la Strasbourg și încadrat la categoria "S" (Siguranța statului) pentru radicalizare islamistă - este în continuare căutat. La investigaţii participă unități mobile de teren, sprijinite de mijloace aeriene și echipe ale Brigăzii de căutare și intervenție. Potrivit unor surse apropiate anchetei, sunt mobilizați 420 de polițiști și 200 de jandarmi.

Atacatorul, care a stat de mai multe ori în închisoare pentru delicte de drept comun, a schimbat mai multe focuri cu forțele de securitate și a reușit să fugă.

Centrului orașului a fost închis o mare parte a nopții, dar măsurile au fost anulate în jurul orei 2,30 dimineața. Toate manifestările au fost interzise miercuri, 12 decembrie 2018, în capitala Alsaciei.

(Ovidiu Amălinei)


În Franţa, alertă teroristă de nivel maxim. Poliţişti şi jandarmi sunt încă pe urmele atacatorului. Teroristul - care marți a deschis focul cu un pistol-mitralieră chiar în centrul oraşului Strasbourg, la doi paşi de Târgul de Crăciun înțesat de oameni, printre care și români - a izbutit să fugă cu un taxi furat, deşi forţele de securitate au tras de două ori asupra lui.


Incidentul violent din Strasbourg, marcat pe Facebook [link]

 


Târgul de Crăciun a fost evacuat, Parlamentul European închis. Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi în clădirea Parlamentului European, din Strasbourg, din cauza atacului armat de marţi seara. Printre aceştia se numără Cristian Preda, Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru, potrivit realitatea.net.


Marți seară, 11 decembrie 2018, un bărbat a tras focuri de armă în centrul oraşului francez Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun. Poliţia a închis zona, iar transportul în comun a fost suspendat. Potrivit martorilor, la început au fost trase două focuri de armă, apoi aproximativ încă zece, în rafale. Atacatorul a fost identificat, fiind căutat de Poliție.

Citit 3430 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.