UPDATE. Stat Islamic a revendicat atacurile din Sri Lanka
Foto: Twitter @SasithSudarsha

UPDATE. Stat Islamic a revendicat atacurile din Sri Lanka
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, marți, 23 aprilie 2019. Rețeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, care au vizat mai multe biserici și hoteluri și s-au soldat cu cel puțin 321 de morți, printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, informeză agenția de știri Reuters. Stat Islamic nu a prezentat însă dovezi în sprijinul revendicării. Atentatele au fost comise ca reacție la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, a declarat Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare, potrivit cotidianului The Guardian.

(Cristinel Luca)


UPDATE. Un grup de opt copii români se aflau în Colombo în timpul exploziilor. Din fericire, aceștia au fost duși într-o unitate militară de lângă capitala Colombo, a anunțat ministrul român al Afacerilor Externe într-o întervenție la Digi24.

„Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de 8 copii cu însoțitori erau în Colombo și până la urmă s-a reușit obținerea unui sprijin. Din punctul de vedere al nostru, am reușit să discutăm cu autoritățile și au fost duși cu toții într-o unitate militară la periferia capitalei, unde sunt condiții de securitate foarte stricte. Erau într-un schimb de experiență și o mică vacanță dar noi sperăm, și aceeași recomandare o facem și pentru alți români care sunt în Colombă, că ar fi bine să ia contact cu consulatul nostru și sfatul meu ar fi să se întoarcă în țară cât mai rapid pentru că nu știm cum vor evolua aceste atentate,” a spus ministrul de Externe.


Explozii în Sri Lanka. Peste 180 de morți în duminica Paștelui Catolic


UPDATE. Încă o explozie în Sri Lanka. Numărul deceselor a ajuns la 185.

Mai multe explozii au avut loc în Sri Lanka în duminica Paștelui Catolic. Ținta atacurilor au fost biserici și hoteluri de lux, iar până în acest moment s-au înregistrat cel puțin 140 de decese și peste 300 de răniți. Bisericile unde au avut loc explozii sunt Kochchikade, Batticaloa și Katuwapitiya, iar hotelurile lovite sunt Shangri-La, Kingsbury și Cinnamon Grand, toate hotelurile se află în capitala Colombo. O altă explozie, cea mai recentă, a avut loc la un hotel din apropiere de grădina zoologică din Dehiwala-Mount Lavinia.

21 aprilie 2019

Citit 2625 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.