Pe unde e bine să treceţi graniţa de Paşte

Pe unde e bine să treceţi graniţa de Paşte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Minivacanţa în Paşti şi 1 Mai va aduce cu sine o creştere semnificativă a traficului rutier în toate punctele de tranzit de pe graniţa estică. Poliţia ia măsuri suplimentare de securitate, atât pentru asigurarea controlului pe ambele sensuri, cât şi pentru prevenirea migraţiei ilegale şi contrabandei.

Timp de o săptămână, toate cele şase puncte de trecere a frontierei de pe graniţa estică a României vor fi luate cu asalt de călători. Cel puţin asta estimează poliţiştii de frontieră, care le recomandă turiştilor, români sau străini, care vor intra ori vor ieşi din ţară, chiar pentru perioade scurte, să îşi ia măsurile necesare pentru a nu forma cozi interminabile şi a nu prelungi inutil timpii de aşteptare. Astfel, autorităţile, care s-au asigurat că în zilele de Paşte şi de 1 Mai vor fi prezente în număr şi mai mare la în punctele de trecere, dar şi pe arterele adiacente, îi sfătuiesc pe călători să îşi calculeze din timp traseele cele mai scurte până la destinaţie şi să folosească toate cele şase puncte de trecere, nu doar pe cel mai apropiat de localitatea de domiciliu.

"Va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Pe unde puteţi trece

La frontiera româno-moldovenească sunt şase puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în ţară 28 de benzi de control, iar pe sensul de ieşire, 25.

- pe raza judeţului Galaţi: PTF Oancea - Cahul şi PTF Galaţi - Giurgiuleşti

- pe raza judeţului Vaslui: PTF Albiţa - Leuşeni

- pe raza judeţului Iaşi: PTF Sculeni - Sculeni

- pe raza judeţului Botoşani: PTF Rădăuţi-Prut - Lipcani şi PTF Stânca - Costeşti.

Dacă intenţionaţi să plecaţi la drum în această perioadă printr-unul dintre aceste puncte, puteţi folosi aplicaţia online disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, pentru a afla timpii de aşteptare în fiecare punct rutier de trecere a frontierei.

Citit 1853 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2019 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.