Registru cu pedofili și violatori condamnați
Foto: Avocatnet

Registru cu pedofili și violatori condamnați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, marţi, 14 mai 2019, legea de organizare a Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ).

Reglementarea adoptată de Parlament are scopul de a preveni şi combate infracţiunile sexuale asupra unor persoane precum şi asupra minorilor "ca un mijloc de cunoaştere şi identificare operativă a persoanelor care au comis respectivele contravenţii şi infracţiuni", arată obiectul legii. Actul normativ completează şi Legea 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea SNDGJ.

Registrul va fi gestionat de Ministerul de Interne şi va conţine datele persoanelor judecate şi condamnate pentru infracţiuni de natură sexuală.

Legea adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, va fi trimisă la preşedintele României pentru promulgare.

Inspectoratul General al Poliţiei Române are sarcina de a face Registrul funcţional până la 1 ianuarie 2020, timp în care lipsa certificatului de integritate comportamentală va fi suplinită prin adeverinţe din care să rezulte dacă persoana verificată este culpabilă de vreuna dintre infracţiunile prevăzute.

Citit 1310 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.