România, un nou eşec la Eurovision. Care sunt ţările calificate în Finală (VIDEO)

România, un nou eşec la Eurovision. Care sunt ţările calificate în Finală (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru al doilea an la rând, România a ratat calificarea în finala Eurovision. Ţara noastră a fost reprezentată, în acest an, de Ester Peony, cu piesa "On a sunday", care a urcat joi seara pe scena celei de-a doua semifinale a concursului care a avut loc la Tel Aviv, în Israel. Din păcate, nici Republica Moldova nu a ajuns în finală.

Un nou spectacol grandios, cu efecte speciale şi o grafică de excepţie, asta a însemnat şi cea de-a doua semifinală a Eurovision 2019, transmisă în direct de televiziunea naţională. Părerea unanimă a spectatorilor şi a comentatorilor tv a fost că, în cea de-a doua semifinală, calitatea pieselor, a vocilor şi a momentelor artistice a fost net superioară celei din prima semifinală. Concurenţa a fost puternică. Pe scenă au urcat artişti din 18 ţări: Armenia, Irlanda, Republica Moldova, Elveţia, România, Danemarca, Suedia, Austria, Croaţia, Malta, Lituania, Rusia, Albania, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord şi Azerbaidjan.

Deşi Ester Peony a cântat ireproşabil, momentul româncei a fost ironizat de internauţi, care au criticat România că se folosește de stereotipul lui Dracula şi al vampirilor.

În urma voturilor exprimate de public şi de juriu, doar zece ţări s-au calificat în finală: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Malta. Acestea li se vor alătura, sâmbătă, ţărilor calificate în urma primei semifinale: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia, dar şi ţărilor din grupul celor cinci mari plătitoare - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, care sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel.

Citit 2756 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.