Subiectele de la EVALUAREA NAȚIONALĂ la clasa a VIII-a la Limba şi literatura română

Subiectele de la EVALUAREA NAȚIONALĂ la clasa a VIII-a la Limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La primul subiect la română la Evaluare Naţională 2019, elevilor li s-a cerut să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic. Astfel, elevii au primit un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. De asemenea, li s-a cerut ca pe marginea acestui text să găsească nişte sinonime, să menţioneze rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte, precum şi să transcrie unor cuvinte care conţin diftongi. Altă cerință a fost formularea unui enunţ cu două idei principale, respectiv secundare din text.

Al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2019 a avut la bază fragmentul „A fost o dată un scriitor foarte încăpăţânat” de Adina Nelega, printre cerinţe fiind menționarea modului și timpului unor verbe, a funcției sintactice a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții, care să conţină o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă. 

Totodată, la Evaluarea Naţională 2019, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură. Ministerul Educației va publica la ora 15.00, baremul de corectare a subiectelor la română la Evaluare Națională 2019.

Citit 3122 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.