Săli de jocuri, picate la testul siguranţei

Săli de jocuri, picate la testul siguranţei
Multe ca ciupercile şi pline de nereguli
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 5.200 de săli de jocuri şi case de pariuri au fost verificate de poliţie în ultima lună, la aproape trei sferturi dinte acestea constatându-se nereguli grave privind protecţia siguranţei persoanelor şi a valorilor. Amenzile aplicate depăşesc 1.000.000 de lei, la nivel naţional. 

5.281 este numărul sălilor de jocuri de noroc şi a caselor de pariuri din toată ţara, verificate în decurs de o lună de poliţiştii de la ordine publică, care au vrut să constate, la faţa locului, cum sunt aplicate şi respectate normele privind securitatea incintelor, a persoanelor şi valorilor. Controalele au scos la iveală faptul că ritmul de implementare a normelor nu ţine nici pe departe pasul cu viteza cu care apar, pe piaţă, astfel de obiective. Oamenii legii au ajuns la concluzia că nu mai puţin de 69 la sută din numărul de unităţi controlate nu au asigurată paza cu agenţi, care să fie la faţa locului şi să asigure, în caz de necesitate, o minimă şi primară intervenţie. Probleme mari au fost depistate şi pe linia modului în care sunt depozitate sumele de bani. 

"437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistenţă ridicată în cazul efracţiilor, conform instrucţiunilor legale. De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, opt la sută dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor și intervenţie, iar la 77 dintre unităţile verificate, poliţiştii au constatat că sistemele electronice erau nefuncţionale şi, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenție", se concluzionează în raportului Poliţiei. Probleme au fost constatate şi în privinţa modului în care unele săli de jocuri respectă obligaţia de a stoca imaginile de pe camerele supraveghere timp de 20 de zile, dar şi în privinţa calităţii imaginilor preluate, care nu asigură întotdeauna recunoaşterea persoanelor. Ca umare a neregulilor depistate, 562 de administratori de săli de jocuri au fost amendaţi, la fel ca şi 91 de reprezentanţi ai formelor de pază. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 1.000.000 de lei.

Citit 2130 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.