Câştigătorii festivalului de la Braşov. Cerbul de Aur pleacă în Italia (VIDEO)
Foto: TVR1

Câştigătorii festivalului de la Braşov. Cerbul de Aur pleacă în Italia (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Eliza G, pe numele complet Elisa Gaiotto, cântăreaţă şi compozitoare italiană cunoscută pe scena internaţională pop, în special în America Latină şi Europa, este câştigătoarea marelui trofeu al Festivalului Cerbul de Aur 2019. Emoţionată, artista care a interpretat impecabil în limba română piesa lui Feli, „Creioane colorate”, a mărturisitcă este primul premiu pe care îl câștigă în carieră. Trofeul în valoare de 25.000 de euro i-a fost oferit de ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Festivalul „Cerbul de Aur”, ajuns la a 19-a ediţie, şi-a desemnat, sâmbătă seara, câştigătorii.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, i-a fost decernat austriecei Sara De Blue, care a concurat cu piesa românească "Ce are ea" (Delia).

Premiul al II-lea, în valoare de 10.000 de euro, va pleca în Letonia cu Ralfs Eilands, care a interpretat într-un stil neaşteptat de original piesa Loredanei, "Apa".

Premiul al III-lea, în valoare de 5.000 de euro, i-a revenit cântăreţei Monika Marija, din Lituania, care a concurat cu melodia "Mă ucide ea" (Mihail).

Premiul publicului, în valoare de 2.500 de euro, a ajuns la Florin Răduţă, care a interpretat în concurs piesa românească "Dragostea rămâne" (Andra).

Premiul presei acreditate la festival, în valoare tot de 2.500 de euro, i-a revenit Syuzannei Melqonyan, din Armenia. Aceasta a interpretat în concurs piesa românească "Pe aripi de vânt" (Delia).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, în valoare de 2.500 de euro, i-a fost decernat cântăreţului australian Alfie Arcuri, care a concurat cu hitul lui Smiley "Acasă".

Concursul internaţional de interpretare a avut 12 finalişti: Tamara (Georgia), Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Raduta (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) și Sara De Blue (Austria).

Juriul a fost format din: Loredana, Vasile Şirli, care a compus timp de 28 de ani muzică originală pentru Disneyland Paris, celebrul Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Viktor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968, iar cea mai recentă ediţie a fost organizată în 2018, la împlinirea a 50 de ani de la lansare.

Citit 2992 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.