UPDATE. Sacii cu gunoi abandonaţi în zona Zătun au fost ridicaţi

UPDATE. Sacii cu gunoi abandonaţi în zona Zătun au fost ridicaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE. Situaţia semnalată de noi a fost soluţionată. Din câte se pare, în cadrul acţiunii al cărei scop a fost combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, organizată în data de 27 iulie de către Asociaţia Mai Mult Verde din Bucureşti, au fost strânşi de către voluntarii prezenţi la eveniment 70 de saci plini cu PET-uri şi deşeuri. Deşi Serviciul Public Ecosal a răspuns afirmativ solicitării asociaţiei de a ridica sacii la sfârşitul acţiunii, dintr-un punct prestabilit de comun acord, dintr-o eroare organizatorică, o parte dintre saci au fost uitaţi la faţa locului. Ulterior, în lipsa coşurilor de gunoi, în locul respectiv au fost aduşi alţi saci, cel mai probabil de către cei care obişnuiesc să-şi petreacă timpul liber acolo. Membrii asociaţiei au luat atitudine, însă, şi au ridicat toţi sacii existenţi.

“Deşi am urmat procedura organizatorică şi am verificat zona la finalul acţiunii, am constatat ulterior, datorită apariţiei articolului, că au rămas totuşi saci neridicaţi. Am rezolvat situaţia pe data de 9 septembrie şi, pentru că ne asumăm rolul de organizator până la capăt, ne cerem scuze, pe această cale, tuturor persoanelor lezate de prezenţa sacilor pe plajă”, a declarat conducerea Asociaţia Mai Mult Verde.


În data de 27 iulie, 70 de saci plini cu PET-uri şi deşeuri au fost strânşi din zona Zătun, în cadrul unei acţiuni de ecologizare, organizate de Asociaţia “Mai Mult Verde”, iniţiativă despre care s-a scris şi în ziarul nostru.

Conform comunicatului trimis atunci pe adresa redacţiei, Serviciul Public Ecosal ar fi trebuit să asigure transportul deşeurilor, însă, o lună mai târziu, sacii se află tot la faţa locului, formând un munte de gunoaie şi muncă inutilă. Sesizarea a fost făcută de Cristina Ţapu , care se afla în zonă la momentul desfăşurării evenimentului şi care a revenit pentru a-şi petrece câteva zile libere în natură. 

“Şi-au bătut joc de munca voluntarilor. Am fost neplăcut surprinsă să văd că, nici în momentul de faţă, cei de la Ecosal nu au venit să ridice gunoiul. Le-am trimis şi mail, dar nu am primit niciun răspuns. Să vină să îşi facă treaba”, ne-a mărturisit aceasta.

Pe de altă parte, contactat telefonic, director tehnic Ecosal, Ion Ionescu, ne-a declarat că au răspuns afirmativ solicitării făcute de către Asociaţia “Mai Mult Verde” şi că au ridicat şi transportat gunoiul strâns, chiar în ziua evenimentului:

“Noi am ridicat sacii din păduricea de lângă Zătun. O maşină plină de saci. În data de 27 iulie, am ridicat deşeurile chiar în prezenţa organizatorilor. Dacă mai era gunoi depozitat şi în altă parte, ar fi trebuit să ne spună. Ne vom duce din nou să vedem despre ce este vorba”.

Citit 3835 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.