Festivalul de comedie, în acest weekend. PROGRAM

Festivalul de comedie, în acest weekend. PROGRAM
"Romanţioşii"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Astăzi, 5 octombrie, de la ora 19,00, Festivalul naţional de comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va aduce în faţa spectatorilor şi a juriului spectacolul „Romanţioşii”, de Edmond Rostand, neoromanticul autor al celebrei piese „Cyrano de Bergerac”, cu trupa Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, în regia lui Vlad Cristache. Piesa a fost jucată prima dată la Comedia Franceză, în 1894, când la Galaţi abia se plantaseră teii. „Delicateţea şi farmecul piesei reies din jocul actoricesc, iar abilitatea cu care a fost tratat conflictul nu lasă loc de îndoieli în ceea ce priveşte măiestria autorului în a construi o dramă interesantă şi în mişcare.” Premiul pentru regie şi pentru cel mai bun actor - Ştefan Mihai (în foto) - la  Festivalul Buzău/Iubeşte/Teatru, din iunie.

Duminică, 6 octombrie:

In memoriam

La ora 18,00, în foaier, lansarea cărţii despre regizorul care tocmai ne-a părăsit: „Alexandru Darie, spectacole de poveste”, scrisă de Doina Papp, selecţionerul festivalului, care consemnează: „Mi-a telefonat şi mi-a spus că l-am emoţionat”.

În continuare, de la ora 19,00, Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, „Ultima haltă în Paradis”, a dramaturgului  Valentin Nicolau, regretatul fondator al Editurii de la Nemira, în regia lui Andrei Mihalache. „Vă invităm la o porţie de râs. Greu de stabilit ce este dragostea: artă, meserie sau război? Sau toate trei la un loc?”, scria echipa din Turda despre spectacolul de trei ore.

Citit 2414 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.