Ceremonial religios pentru victimele de la ”Colectiv”. PETIȚIE pentru un centru pentru arşi la Galaţi
Foto: Digi 24

Ceremonial religios pentru victimele de la ”Colectiv”. PETIȚIE pentru un centru pentru arşi la Galaţi
Un alt remember
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cunoscutul activist social George Alin Radu, implicat de câţiva ani în proiecte umanitare, a lansat o petiţie online "cu privire la construirea unui centru pentru arşi în memoria victimelor de la Colectiv pentru la Galaţi", aşa cum două astfel de centre au fost inaugurate în această lună la Timişoara şi Iaşi.

"30 octombrie este o zi istorică şi trebuie să ne amintim şi de tragedia de la Colectiv. Vă rog să semnaţi cu încredere petiţia, pentru a fi inaugurat şi la Galaţi un astfel de centru".

Tânărul gălăţean face de asemenea un apel pentru marcarea, pe 30 octombrie, începând cu ora 18,00, în faţa Monumentului Eroilor Revoluţiei din Decembrie, a tragediei de acum patru ani: "30 octombrie este data care a şocat un popor întreg şi a arătat o ţară incapabilă să aibă grijă de cetăţenii ei. Pe 30 octombrie 2015 au ars fraţi şi surori, copii şi părinţi, prieteni şi necunoscuţi şi, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale şi corupţia din administraţia românească. Pe 30 octombrie se vor împlini patru ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilaţi pe viaţă. Pe 30 octombrie 2015, ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart. Pe 30 octombrie vă aşteptăm la un ceremonial religios în memoria celor care au murit pentru România".

Manifestarea este autorizată, ne-a precizat iniţiatorul.

Citit 1714 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.