Echipamente medicale noi la spitalul din Târgu Bujor

Echipamente medicale noi la spitalul din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Noua staţie de oxigen a Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor a fost pusă în funcţiune, investiţia, în valoare de 143.000 lei, fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Pe lângă această staţie, spitalul va beneficia şi de alte echipamente medicale, finanţarea fiind asigurată atât de la bugetul CJ Galaţi, cât şi de la cel al Ministerului Sănătăţii.

“Achiziţionăm echipamente medicale pentru toate unităţile medicale pe care le avem în subordine. Am investit la spitalul din Târgu Bujor într-o staţie de oxigen performantă, care produce în permanenţă oxigen medical cu o puritate de 99 la sută. Vechea staţie de oxigen era foarte mică în comparaţie cu necesităţile spitalului, iar echipamentele erau uzate şi se defectau des. De asemenea, am dotat secţia de obstetrică-ginecologie cu un pat de naşteri modern. În câteva săptămâni un alt lot de echipamente medicale urmează să ajungă la unitatea medicală din Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Patul de naşteri a avut un preţ de achiziţie de 65.000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii au fost achiziţionate un electrocardiograf pentru camera de urgenţe, un nebulizator (aparat cu aerosoli – n.r.) pentru pediatrie şi un analizator semiautomat de urină pentru laboratorul de analize medicale, toate în valoare de 28.000 de lei.

Citit 1998 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.