Pedofil olandez, refugiat la Galaţi

Pedofil olandez, refugiat la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un cetăţean olandez, în vârstă de 60 de ani, este acuzat că, sub pretextul ajutorării unei familii sărace din Republica Moldova, şi-ar fi creat premizele să-i abuzeze sexual pe doi fraţi de 5 şi, respectiv, 10 ani. Individul s-a refugiat şi într-o localitate din judeţul Galaţi, fiind ulterior capturat în Georgia.

Faptele abominabile de care este acuzat un cetăţean olandez în vârstă de 60 de ani s-ar fi petrecut, potrivit autorităţilor din Republica Moldova, în raionul Cahul şi i-ar fi vizat pe doi copii minori, fraţi, cu vârste de 5 şi, respectiv, 10 ani. Potrivit investigatorilor, citaţi de presa de peste Prut, olandezul ar fi reuşit să ajungă la cei doi fraţi intrând sub pielea părinţilor, care aveau o situaţie financiară precară şi aveau mare nevoie de bani ca să-şi cumpere şi să-şi repare o casă în care să locuiască. Olandezul le-ar fi promis oamenilor că îi ajută cu bani să plătească creditul la bancă, promisiune pe care nu şi-a onorat-o ulterior. În schimb, le-ar fi promis că va cere sprijinul unor conaţionali care să îi ajute. Mai mult, ar fi angajat-o pe mama copiilor ca menajeră în propria casă, plătind-o ca să îi facă curăţenie de două ori pe săptămână. Astfel, a strâns relaţiile cu părinţii copiilor, care nu au bănuit nimic suspect în momentul în care olandezul i-ar fi amenajat mezinului de 5 ani o cameră în casa lui, unde copilul începea să îşi petreacă tot mai multe nopţi.

Prefera copilul mai mic

Detaliiile aflate de anchetatori, citaţi de presa din Republica Moldova, sunt terifiante. Olandezul este acuzat că "dormea cu copilul în vârstă de 5 ani în același pat, făceau baie împreună și minorul era supus abuzului sexual. Fratele mai mare, în vârstă de 10 ani, de asemenea a fost supus abuzului, însă ocazional". Preferinţele pentru mezin şi le-ar fi păstrat şi după ce a fost nevoit să părăsească teritoriul Republicii Moldova, ca urmare a  expirării vizei de şedere. Sexagenarul s-ar fi stabilit într-o localitate din judeţul Galaţi, unde o chema frecvent în vizită pe mama cu cei doi copii, pentru cel mic obţinând chiar o procură care să îi dea dreptul să-l scoată în afara graniţelor ţării. Bănuind că individul nu este de bună credinţă şi suspectându-l de comiterea unor ilegalităţi, autorităţile din Moldova au cerut şi au obţinut anularea procurii.

Între timp, olandezul a fugit în Georgia, anchetatorii luându-i urma şi reţinându-l pe teritoriul acestui stat, de unde l-au extrădat la Chişinău, unde a fost arestat. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Republia Moldova l-a trimis în judecată zilele trecute. Dacă va fi găsit vinovat, olandezul riscă să primească o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 20 de ani sau chiar detetenţia pe viaţă.

Citit 6427 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.