Concedieri masive în ministere
Foto: b1.ro

Concedieri masive în ministere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Raluca Turcan a anunţat că în perioada următoare se va face o evaluare pentru fiecare minister, iar nepoţii, clienţii politici sau iubitele demnitarilor care au fost angajaţi fără experienţă vor fi concediaţi.

"Suntem în etapa în care pregătim hotărârile de Guvern pentru reorganizarea instituţiilor din subordinea ministerelor, unde vrem să introducem o structură suplă. Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba, dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba pentru că nu voia nimeni să îi folosească vor fi mutaţi în altă parte, iar cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să îşi vadă de drum. Românul are un simţ al dreptăţii. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reuşit să avanseze în carieră pentru că intra mereu cineva peste, nepoată, clientă sau iubită. Aceasta evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară, apelăm la mijloace externe", a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a susţinut că la Ministerul Dezvoltării se va face o reducere de personal cu 40 la sută, iar la nivelul conducerii cu 30 la sută. "Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicienii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu că la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni", a subliniat Turcan.

Citit 2307 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2019 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.