Proiect de modernizare a Danei 32 din Portul Docuri

Proiect de modernizare a Danei 32 din Portul Docuri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a lansat pe platforma online MySMIS, de evaluare a cererilor de finanţare cu bani europene, proiectul de modernizare a Danei 32, din Port Docuri, aferentă silozului Anghel Saligny, investiţie evaluată la 25,32 milioane de lei, inclusiv TVA. Un proiect asemănător s-a derulat în urmă cu câţiva ani la Dana 31. Unul dintre obiectivele principale este de a moderniza cheiul, de a face unul vertical, în locul celui pereat (înclinat), dificil de folosit în perioadele în care Dunărea este scăzută.

„Şi la Dana 32 se are în vedere o verticalizare a cheului, pentru a asigura o creştere a fluxurilor de marfă prin îmbunătăţirea condiţiilor de operare a navelor. Conform studiului de fezabilitate şi a analizei cost-beneficiu, această îmbunătăţire a infrastructurii portuare are potenţialul de a genera o creştere cu 100.000 tone pe an a cantităţii de mărfuri care tranzitează portul Galaţi”, ne-a explicat Marcela Costea, directorul general al APDM Galaţi.

În prezent, cererea de finanţare privind modernizarea Danei 32 este în curs de evaluare la nivelul Autorităţii de Management din cadrul Ministerului Transportului. În paralel, se pregăteşte şi lansarea licitaţiei privind execuţia lucrărilor, aceasta urmând să fie urcată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în cursul primului trimestru al acestui an.

Proiectul modernizării Danei 32 este depus în cadrul Proiectului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, 85 la sută reprezentând finanţarea din fonduri europene, iar 15 la sută cofinanţarea de la bugetul de stat. După atribuirea contractului, durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

Citit 3587 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.