Contrabandiştii de ţigări fac bani din trafic şi ”manufactură” | VIDEO

Contrabandiştii de ţigări fac bani din trafic şi ”manufactură” | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O grupare de cotrabandişti cu tutun, iniţiată de un basarabean, a fost destructurată zilele trecute, în urma unui flagrant şi a 12 percheziţii. Interesant este că marfa era trecută prin punctele de frontieră fără fi depistată la controale, motivul invocat fiind că era foarte bine ascunsă, în locaşuri special amenajate.

Mai puţin de un an a fost necesar pentru ca un grup format din opt persoane, şapte cetăţeni români şi un moldovean, să dezvolte o profitabilă afacere cu tutun, în patru judeţe. Marfa, distribuită pe piaţa neagră din Galaţi, Vaslui, Vrancea şi Buzău, era parţial adusă din Republica Moldova, parţial fabricată clandestin în România.

Oficial, autorităţile din zona de combatere a crimei organizate au ajuns să probeze afacerile ilicite ale grupării în urma unor informaţii care au dus la un flagrant. Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 44 şi 49 de ani au fost reţinuţi, după ce tocmai "scăpaseră" de peste o mie de pachete de ţigări, pe care le-au vândut amatorilor de tutun ieftin din judeţul Galaţi, în schimbul sumei de 7.300 de lei.

Cei trei nu erau însă decât o parte a grupării care se ocupa cu aducerea în ţară, depozitarea, fabricarea şi vânzarea tutunului. În urma a nu mai puţin de 12 percheziţii efectuate în trei judeţe au fost găsite şi ţigări importate, şi materii prime pentru confecţionarea ţigărilor, şi bani.

"Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, Galați, Buzău și Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele Vrancea, Buzău și Vaslui, în cadrul unui dosar de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 176 de pachete de țigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de țigarete, dispozitive de fabricat țigări, 18.300 de lei, 650 de euro, 80 de lire sterline, precum și 15 telefoane mobile, se arată în comunicatul dat publicităţii de anchetatori. Bunurile şi banii au fost indisponibilizaţi, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Citit 3872 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.