Monica Anisie: Bacalaureat şi Evaluare Naţională fără materia de pe semestrul al II-lea. Ce alte măsuri a propus Ministrul Educaţiei în perioada crizei Covid-19

Monica Anisie: Bacalaureat şi Evaluare Naţională fără materia de pe semestrul al II-lea. Ce alte măsuri a propus Ministrul Educaţiei în perioada crizei Covid-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didacțice să fie în siguranță”, a precizat Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că, în acest context, sesiunile speciale de Evaluare Naţională şi Bacalaureat nu vor mai avea loc.

Ministrul Educației a mai spus că situația școlară se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul. Tezele se vor susţine numai din materia învăţată până pe 11 martie. 

Înscrierea la clasa pregătitoare şi la grădiniţă se va realiza începând cu o dată ulterioară reînceperii şcolii, care va fi comunicată din timp. 

Totodată, admiterea la facultate se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat după examenul de lincență sau disertație.

„Toate aceste măsuri pe care le-am luat împreună cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Anisie.

 

Citit 2573 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.