Nori de fum pe platforma Combinatului. Incendiu la un centru de colectare a fierului vechi

Nori de fum pe platforma Combinatului. Incendiu la un centru de colectare a fierului vechi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Intervenţie de urgenţă a pompierilor pe strada Garofiţei, în apropiere de poarta Combinatului Siderurgic. Alerta s-a dat după ce angajaţii unei societăţi comerciale de colectare a fierului vechi au tăiat caroseria unei maşini, iar scânteile produse au sărit pe materiale depozitate în imediata apropiere.

Iniţial, angajaţii au încercat să stingă singuri incendiul, fără succes însă. Astfel, în ajutorul lor au venit patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă de pe platforma Combinatului, ulterior, la faţa locului, ajungând şi o autospecială de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi.

"S-a intervenit cu cinci autospeciale, incendiul fiind localizat fără a exista pericolul de extindere. Incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum din cauza tapiţeriilor şi a materialelor plastice din interiorul autoturismelor casate aflate în curtea societăţii comerciale. Nu au fost înregistrate victime", ne-a declarat Dan Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Incendiul s-a manifestat cu degajare foarte mare de fum, norul gros de fum fiind vizibil şi din  oraş. Tocmai de aceea, la faţa locului a ajuns şi o echipă de la Garda de Mediu, care va face verificări în acest caz şi va stabili dacă au fost sau nu încălcate normele legale în vigoare sau dacă se pune problema de poluare în urma acestui incendiu.

Citit 5652 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.