Spărgător de locuinţe, capturat după o ”afacere”
Foto: IJJ Galaţi

Spărgător de locuinţe, capturat după o ”afacere”
Năravul din fire n-are lecuire
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un gălăţean de 20 de ani, acuzat de spargeri de locuinţe şi magazine de bijuterii în mai multe judeţe, a fost prins de jandarmi, după ce a furat un telefon mobil. Tânărul a încercat să fugă cu un taxi, după ce s-a întâlnit cu vânzătorul bunului pe care şi l-a însuşit pe nedrept.

Tranzacţia transformată în furt, care a dus la capturarea hoţului cu state vechi la vârsta de doar 20 de ani, a avut loc miercuri seara, în Ţiglina. Individul a văzut un anunţ pe internet, prin care cineva oferea spre vânzare un telefon mobil. L-a contactat pe proprietar şi i-a dat întâlnire pentru a vedea aparatul, cu intenţia, chipurile, de a-l cumpăra. În momentul în care studia oferta, individul a profitat de un moment de neatenţie al proprietarului şi a fugit cu telefonul. Urmărit de păgubit şi de prietenii care îl însoţeau, hoţul a aruncat telefonul în iarbă şi s-a urcat speriat într-un taxi, spunându-i şoferului să pornească în grabă, pentru că nişte necunoscuţi voiau să-l bată. Nu avea de unde să ştie că maşina cu care voia să scape avea să fie văzută de cei care îl căutau şi mai apoi oprită în trafic de jandarmi.

"În timp ce îl căuta prin oraș, partea vătămată a observat tânărul într-un taxi, iar în momentul în care s-a întâlnit cu patrula de Jandarmerie le-a comunicat oamenilor legii cele întâmplate, datele mașinii și semnalmentele tânărului. Taximetristului i s-a părut ceva suspect atunci când a observat că tânărul nu are o direcție precisă, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, acesta i-a spus că este urmărit de doi bărbați care vor să îl bată. Din acest motiv, șoferul a decis să meargă spre poliție, moment în care a fost oprit de către un echipaj de Jandarmerie", explică lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Din păcate pentru păgubit, telefonul pe care voia să îl vândă şi pe care hoţul l-a aruncat în iarbă, nu a mai fost găsit, deoarece acesta din urmă a susţinut că nu îşi mai aminteşte locul unde a scăpat de el. Are însă acum probleme şi mai mari, deoarece pe lângă dosarul de furt care i-a fost întocmit a fost dat pe mâna poliţiei, care îl cercetează în legătură cu mai multe spargeri de locuinţe şi magazine, pe care le-ar fi comis atât în Galaţi, cât şi în alte judeţe.

Citit 5288 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.