Constructorii navali s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban

Constructorii navali s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban
La Palatul Victoria, consultări privind relansarea industriei
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Reprezentanţii constructorilor de nave din România, inclusiv de la Şantierul Naval Damen Galaţi, s-au întâlnit în cursul acestei săptămâni, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban, pentru a discuta despre măsurile de relansare economică şi diminuare a efectelor pandemiei de coronavirus.

Alături de prim-ministrul Ludovic Orban, din partea Executivului au mai fost prezenţi la discuţii Ministrul Economiei, Energie şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, precum şi Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase. Delegaţia Asociaţiei Constructorilor Navali din România (ANCONAV) a fost condusă de preşedintele acesteia, Florin Spătaru, dar Galaţiul a fost reprezentat şi de Flemming Sorensen, directorul general al SN Damen Galaţi. De asemenea, la întâlnire, dată fiind importanţa acesteia pentru economia Galaţiului, a participat şi deputatul liberal Victor Paul Dobre.

"Au fost consultări substanţiale privind situaţia din industria navală şi modalităţile de depăşire a crizei induse de pandemie. Ca şi alte sectoare industriale, şi sectorul naval se confruntă cu o serie de dificultăţi din cauza perturbării unor lanţuri logistice, scăderilor din transporturi şi implicit a scăderii de comenzi din zona navală. Prin urmare, printre principalele puncte ale discuţiei s-au numărat stimularea investițiilor, prin asigurarea lichidităților financiare și a capitalului de lucru, atragerea finanțării europene și măsurile sociale active pentru păstrarea locurilor de muncă, aprobate recent de Guvern", ne-a declarat Victor Paul Dobre.

În cursul discuţiilor au fost abordate, mai în detaliu, instrumentele europene de sprijin în zona economică, inclusiv din perspectiva aplicării în România a Pactului Ecologic European. În bugetul UE sunt prevăzute instrumente care ar putea sprijini industria navală, prin urmare reprezentanţii ANCONAV şi cei ai Guvernului au discutat despre cele mai bune modalităţi de utilizare a acestora.

Nu în ultimul rând, Executivul le-a prezentat constructorilor navali proiectele pe care le are în materie de relaxare fiscală, în scopul sprijinirii repornirii „motoarelor” din marile unităţi industriale.

"Este o întâlnire care demonstrează interesul Guvernului pentru industria navală românească. Astfel de consultări sunt modalităţile cele mai directe pentru schimbul de opinii şi pentru identificarea celor mai bune soluţii de stimulare a economiei naţionale şi, implicit, a economiei gălăţene", a conchis deputatul Victor Paul Dobre.

Citit 6092 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.