UPDATE Cinci cazuri noi de infectare cu coronavirus
Foto: digi24.ro

UPDATE Cinci cazuri noi de infectare cu coronavirus
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE, sâmbătă, 6 iunie 2020. Încă cinci noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în județul Galați. Conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică, în județul nostru au fost confirmate până acum 629 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre acestea 389, cu opt mai mult față de raportarea de vineri, au fost declarate vindicate.

Printre cei care au primit recent rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului este și un angajat al Penitenciarului Galați. ”Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Galați și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecție și de asigurare a continuității în activitate, cu personal de rezervă. Până la acest moment, cu excepția cazului sus-menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galați”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați. Datele Direcției de Sănătate Publică arată și faptul că a scăzut atât numărul persoanelor care trebuie să stea în izolare la domiciliu, cât și a celor care sunt internate în centrele de carantină. Astfel, 182 de persoane au finalizat perioada de 14 zile în care au stat la domiciliu, în izolare la domiciliu rămânând 2.445 de gălățeni. De asemenea, trei persoane au părăsit centrele de carantină, în care ma sunt internate 34 de gălățeni.

Trebuie precizat că în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 160 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând astfel al 6.779.


(Vineri, 5 iunie 2020) Cinci cazuri noi şi un deces din cauza COVID-19, în județul Galați. La nivel național, s-a depăşit pragul de 20.000 de îmbolnăviri

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a raportat un nou deces la o persoană infectată cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 89 de ani, care era internată la căminul de bătrâni "Sf. Spiridon". Pacienta, care avea fibrilaţie atrială, hipertensiune arterială şi hepatită cronică toxică, a primit rezultatul pozitiv pe data de 2 mai. Mai bine de o lună a stat internată în spital, dar a pierdut lupta cu boala, pe 4 iunie fiind constatat decesul. Acesta este cel de-al 85-lea deces din judeţul nostru printre pacienţii care au fost infectaţi cu COVID-19.

Totodată, DSP Galaţi a anunţat că alte cinci persoane au fost confirmate pozitiv, în urma testării pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul îmbolnăvirilor a ajuns în judeţul Galaţi la 624. Vestea bună este că, până acum, 381 dintre cei infectaţi, cu opt mai mulţi decât raportarea precedentă, au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spitale.

Trebuie precizat că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 172 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând la 6.619.

Totodată, DSP Galaţi a luat în evidenţă, în ultimele 24 de ore, încă şapte persoane care trebuie să stea în izolare la domiciliu. Astfel, numărul persoanelor aflate în izolare pentru 14 zile a crescut la 2.627. Pe de altă parte, numărul celor aflaţi în centrele de carantină instituţionalizată a rămas de 37 de persoane.

Bilanțul la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că până pe 5 iunie, la ora 13,00, pe teritoriul României au fost confirmate 20.103 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.145 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 1.308 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 152 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.395 de persoane. Alte 95.847 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 484.782 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.000 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, joi, patru infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Totodată, pe 4 iunie, 89 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau le-a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citit 7750 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.