Recursul intentat Galaţiului de Guvern, în 2022

Recursul intentat Galaţiului de Guvern, în 2022
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 6 aprilie 2022, la ora 9,00, este programată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prima şedinţă de judecată a recursului intentat municipiului Galaţi de Guvernul României. Este vorba despre celebrul proces, născut pe vremea premierului brăilean Mihai Tudose, prin care Galaţiului i se cere să restituie terenul folosit pentru agricultură din cartierul Dimitrie Cantemir.

Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea de chemare în judecată ca fiind neîntemeiată, ba, mai mult, au obligat reclamantul, adică Guvernul, la plata către pârâţi (Municipiul Galaţi, reprezentat prin primar, şi Consiliul Local Galaţi) a sumei de 5.232 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată acordate parţial (cheltuieli cazare, transport). Hotărârea nu este definitivă, motiv pentru care a fost atacată cu recurs de către Guvern.

Rămâne de văzut dacă vreuna dintre părţi va cere un termen de judecată mai apropiat de zilele pe care le trăim. Cert este că terenul în cauză este închiriat până la data de 30 septembrie 2022 cu 2.250 de lei/hectar/an agricol, preţ indexat an de an.

Citit 2906 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.