Performanță în orice condiţii pentru Vlad Ştefănuţ Radu. „Nu am putut lăsa pandemia să îmi oprească evoluția”

Performanță în orice condiţii pentru Vlad Ştefănuţ Radu. „Nu am putut lăsa pandemia să îmi oprească evoluția”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Vlad Ștefănuț Radu este unul dintre elevii olimpici de la Colegiul Național Vasile Alecsandri care a demonstrat că pandemia nu poate sta în calea performanței. Tânărul este pasionat de știință și deține, la doar 17 ani, locuri fruntașe în concursuri și olimpiade naționale la chimie, matematică și fizică.

„Totul a început în vară când am aflat de „Școala de vară”, acolo am învățat să îmbin știința cu tehnologia, chiar daca s-a desfășurat online, iar în cadrul temei „Spectroscopie și culoare” am construit un spectrograf dintr-un DVD ROM”, ne mărturisește Vlad care a fost ales în cei 64 de elevi participanți din cei 250 care au aplicat la „Şcoala de vară de știință și tehnologie” de la Măgurele.

„ Nu am putut lăsa pandemia să îmi oprească evoluția”

Dezamăgit că olimpiadele nu se mai pot organiza din cauza Pandemiei, Vlad nu s-a oprit și a căutat concursuri, la care să poată participa în mediul online, privindu-le ca pe nişte oportunități de dezvoltare. El a obținut premiul întâi la secțiunea „Chimie, filiera teoretică” din cadrul Concursului „Academician CRISTOFOR SIMIONESCU” și premiul trei la „Concursul Național de Chimie pentru elevi”, concursuri de dificultate avansată, dar care nu l-au pus în încurcătură pe tânăr. „Nu am putut lăsa pandemia să îmi oprească evoluția. Nu am participat să câștig, am participat pentru dezvoltarea mea și pentru a căpăta experiențe noi, m-am bucurat de rezultate pentru că mi-am dorit să îmi aflu nivelul. ” ne povestește Vlad, plin de modestie. 

Meditator

Tânărul nu s-a oprit aici, astfel, pentru a-și lărgi orizonturile, dar și pentru a ajuta alţi elevi, a intrat în „Social&Learning for Students” ca meditator. „ Pentru mine este o provocare, vreau să îmi demonstrez că îmi pot împărtăși cunoștințele și cu alți tineri și să le ofer ajutor” declară elevul. Pe viitor, Vlad încă nu s-a decis ce facultate o să aleagă, însă e hotărât ca o să continue în domeniul științei.

Citit 5801 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.