Tancrad şi Lemacons vor moderniza aleea pietonală de la P-uri

Tancrad şi Lemacons vor moderniza aleea pietonală de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, asocierea Tancrad (lider) - ATU Consulting - Lemacons a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul "Elice".

Valoarea contractului încheiat este de 11.147.797 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimativă a licitaţiei fusese de 11.148.912 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, "preţul cel mai scăzut". Durata contractului este de 18 luni, din care patru pentru proiectare şi 14 pentru execuţie.

Conform viziunii aprobate de aleşii locali, promenada de la P-uri ar urma să fie împărţită în trei zone: două pietonale şi o plaza. Pe lângă fântâni arteziene, bazine decorative, reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, amplasarea unor plăci comemorative, a unor bolovani decorativi de calcar şi a unor pereţi care să spună istoria oraşului, intervenţiile impun schimbarea cotelor pietonalei, cu scări şi rampe continue pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Sistemul de iluminat pietonal şi arhitectural va face în aşa fel încât întreaga zonă să rămână "vie şi atractivă şi în timpul nopţii".

Citit 5645 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.