O fostă directoare din Ministerul Sănătății, numită la conducerea DSP Galați

O fostă directoare din Ministerul Sănătății, numită la conducerea DSP Galați
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE, ora 19,45. Gabriela Angheloiu va prelua de miercuri, 5 mai 2021, șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Noul director executiv a fost numit de Ministerul Sănătății, prin detașare, pentru o perioadă de jumătate de an. Presa centrală a scris că Angheloiu a ocupat unele funcții importante în minister, unde a ajuns cu susținerea PSD.

Până astăzi, Gabriela Angheloiu a condus Serviciul de Perfecționare în Sănătate Publică și Recunoaștere Profesională în Domeniul Sanitar din cadrul Direcției Generale Resurse Umane a Ministerului Sănătății.

Detașarea la Galați pare a fi una impusă de conducerea ministerului, iar situația este asemănătoare cu cea petrecută în luna mai a anului trecut. Atunci, după ce DSP Galați a rămas fără director, la conducerea instituției a fost numită, tot prin detașare, o doctoriță de la DSP Argeș, care a refuzat însă să vină la Galați.

Până astăzi, medicul Liliana Moise a fost directorul executiv al DSP Galați.


Şef-surpriză la Direcția de Sănătate Publică Galați. Medicul Liliana Moise a fost schimbat de la șefia Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, printr-o adresă trimisă marți de Ministerul Sănătății. Decizia intră în vigoare de miercuri, 5 mai 2021. Până în momentul de față, autoritățile de la București nu au anunțat și cine este persoana care va prelua conducerea DSP Galați. De asemenea, nu se știe încă ce a stat la baza acestei demiteri.

Dr. Liliana Moise ocupa funcția de director executiv interimar al DSP Galați din aprilie 2014. Anul trecut, pe 20 mai, atunci când interimatul i-a expirat, dr. Moise a decis să nu mai continue în această funcție de conducere. Ulterior, pe 9 iulie, ea a fost din nou numită director executiv al DSP Galați.

Acum, după ce conducerea instituției va fi preluată de o altă persoană desemnată de Ministerul Sănătății, dr. Moise își va relua funcția pe care a deținut-o până în 2014, cea de șef serviciu Control în sănătate publică din cadrul DSP Galați.

Citit 8119 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.