Copil uitat de mamă, zdrobit cu pumnii de tată

Copil uitat de mamă, zdrobit cu pumnii de tată
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un băiețel în vârstă de 10 ani din Galați a ajuns în spital cu răni pe tot corpul, în urma bătăilor repetate pe care le-a primit de la tatăl său. Copilul a îndurat ani de zile tratamentele violente aplicate de bărbatul care rămăsese să îl crească, după ce fosta soție, mama copilului, câștigase de altfel custodia. Bărbatul este cercetat acum de poliție și riscă să fie decăzut din drepturile părintești.

Drama prin care trecea băiețelul ar fi rămas, poate, o necunoscută, dacă zilele trecute, un nou scandal în familie nu i-ar fi adus la ușă poliția. Echipajul Secției 2, chemat să aplaneze conflictul, a constatat că minorul era bătut crunt, pe trupul lui putând fi văzute numeroase urme ale violenței suferite din partea tatălui, singurul părinte cu care locuia. În fața evidențelor, polițiștii l-au dus pe cel mic la Spitalul de Pediatrie, pentru evaluare și îngrijiri medicale, iar pe tatăl în vârstă de 42 de ani l-au reținut pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului. "Bărbatul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, fiind ulterior plasat sub control judiciar. Din verificări, a reieșit că acesta și-a agresat frecvent copilul, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului și violență în familie", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Pe numele tatălui acuzat de agresiune a fost emis și un ordin de protecție, care îi va interzice să se apropie de copil câteva luni.

Familia destrămată, cheia suferinței

Copilul strivit în bătaie are părinții divorțați, el fiind încredințat de instanță mamei. Din motive încă necunoscute, femeia l-a lăsat în grija tatălui, care însă a înțeles să îl educe prin violență și teroare. La această concluzie au ajuns, după primele verificări, și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială şi Protecța Copilului (DGASPC) Galați, care au preluat cazul pentru monitorizare şi în vederea demarării procedurilor pentru salvarea micuţului din mediul traumatizant. Pe cât posibil, asistenții sociali vor încerca să nu îl îndepărteze pe minor de familia sa, mai ales că este foarte apropiat de bunici. "Nu dorim să scoatem copilul din mediul său, el urmând să stea alături de bunica paternă, care este un factor de echilibru pentru el, de care copilul este foarte apropiat. Încercăm totodată să o identificăm pe mamă, să luăm legătura cu ea și să încercăm restabilirea legăturii cu copilul. Când va fi externat, copilul va beneficia de consiliere psihologică și juridică, iar în privința tatălui vom demara procedurile pentru decădere din drepturile părintești", a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați.

Dacă va fi găsit vinovat, tatăl agresiv poate ajunge în pușcărie, pedeapsa prevăzută de lege pentru rele tratamente putând ajunge până la 7 ani de închisoare.

Citit 3721 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.