Voleiul feminin gălățean nu va mai fi reprezentat în prima ligă

Voleiul feminin gălățean nu va mai fi reprezentat în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Voleiul feminin gălățean nu va mai fi reprezentat în prima ligă din sezonul următor, conform clubului, care acuză Primăria și Consiliul Local.

Sportul gălățean va fi mai sărac în sezonul următor. După ce echipa de handbal feminin a retrogradat sportiv în eșalonul secund, o altă lovitură a fost primită de mediul sportiv local. Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Galați a anunțat, printr-un comunicat de presă, intenția de a înscrie echipa de volei feminin în liga secundă în sezonul următor, deși avea dreptul de a participat în continuare în elita voleiului românesc. Clubul gălățean a aruncat cu săgeți înspre Primărie și Consiliul Local pentru finanțare într-o manieră considerată incorectă.

”Datorită faptului că finanțarea venită din partea Primăriei Municipiului Galați și Consiliului Local pentru echipa de volei a clubului nostru a fost făcută ca și în anii precedenți nerealist, alocarea banilor publici pentru sport fiind realizată pe bază de criterii care nu au nicio legătură cu performanțele realizate de echipele finanțate, datorită faptului că sponsorul principal, firma Belor, și-a retras sprijinul financiar, CSU Galați nu are posibilitatea de a menține această echipă de tradiție a orașului nostru în Divizia A1 și va continua activitatea în Divizia A2”, se arată în comunicatul oficial al CSU Galați.

Clubului gălățean i-a fost alocată pentru echipa de volei suma de 15.000 de lei pentru 2021. Această sumă reprezintă mai puțin de 1% din bugetul din sezonul precedent al echipei.

Greu fără sponsor principal

Proiectul de volei feminin a renăscut la Galați sub tutela companiei Belor, care își alăturase numele de echipa CSU, prin finanțarea solidă care a readus echipa în primul eșalon. Afectată profund de pandemia cu coronavirus, compania a fost nevoită să-și retragă sprijinul financiar.

În sezonul precedent, cu toate că a avut un buget consistent, echipa CSU Belor Galați a încheiat campionatul abia pe locul 9, fiind în a treia grupă valorică a Diviziei A1. Cu un sezon înainte, CSU Belor reușise să se califice în play-off, pe poziția a șasea, moment în care campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei.

Astfel, ca urmare a celor întâmplate, CSU Galați va evolua în sezonul 2021-2022 în Divizia A2 (eșalonul secund). Rămâne de văzut componența lotului, pentru că mai multe jucătoare care au evoluat în sezonul precedent pentru clubul gălățean și-au găsit deja angajamente la alte cluburi.

Citit 2374 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.