O groapă ignorată și-a arătat „colții” pe ploaie. O stradă s-a SURPAT sub mașina de gunoi
Foto: Facebook

O groapă ignorată și-a arătat „colții” pe ploaie. O stradă s-a SURPAT sub mașina de gunoi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un incident grav, rezultat al omiterii intervenirii la timp pentru remedierea unui aparent mic accident de teren, a avut loc vineri, 18 iunie, pe strada Saturn aleea de acces la Blocul B1. O gaură în asfalt s-a surpat sub presiunea ploilor, asfaltul cedând sub îngreunarea unei autospeciale de la Ecosal care tocmai strânsese gunoiul de la ghenele din cartier.

Groapa de mici dimensiuni apăruse în asfaltul aleii de acces la blocul B1, format din șapte scări, în urmă cu mai bine de un an, ca urmare a unor lucrări făcute în zonă. La marginea dinspre bloc a carosabilului, în dreptul scării 6, nu a deranjat foarte mult șoferii, deși pe acolo trec zilnic zeci de mașini, în condițiile în care aleea asigură accesul către parcarea blocului. Ploile din ultima perioadă au agravat însă situația surpării, despre care surse din cadrul asociației de proprietari afirmă că ar fi fost demult adusă la cunoștința autorităților. Joi, 18 iunie, un proprietar a sesizat că groapa se mărește tot mai mult și asfaltul se tasează amenințător, apa infiltrându-se nestingherită sub carosabil, dar și în subsolul blocului, și a anunțat, din nou, autoritățile.

”La fața locului s-a deplasat o echipă de la Ecosal, care a semnalizat zona și a amplasat o baliză. În cursul zilei de vineri, cineva a mutat baliza, probabil ca să poată trece, iar asfaltul a cedat sub greutatea unei autoutilitare. Baliza a fost din nou amplasată la locul inițial, după acest incident, urmând ca, atunci când situația meteorologică o va permite, să se intervină pentru remediere”, ne-a comunicat Ovidiu Matache, purtător de cuvânt al Primăriei Galați. Intervenția la surparea care ar fi putut să se producă sub price mașină care trecea prin zonă ar putea întârzia zile bune, având în vedere faptul că sunt anunțate ploi în continuare, în Galați. Mai mult, în imediata vecinătate a blocului B1 sunt mai multe astfel de ”găuri” apărute în asfalt, prin care se pot infiltra cantități mari de apă ce pot afecta grav siguranța solului, a blocului, dar și a carosabilului.

Citit 7938 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 11:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.