Nu vor fi note foarte mari la Limba şi literatura română

Nu vor fi note foarte mari la Limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dintre cei 3.557 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2021, s-au prezentat la proba de Limba şi literatura română 3.342, iar 215 au fost absenţi, aflăm de la preşedinta Comisiei judeţene, inspectoarea general-adjunctă Carmen Necula-Vijelie.

Aceasta a mai precizat că examenul s-a desfăşurat fără incidente, nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă şi niciun elev nu a fost întors de la uşă pe motiv că ar fi avut temperatura mai mare decât era normal.

Este primul an când elevii au primit un nou tip de subiecte, prin urmare au avut de făcut faţă câtorva provocări. Profesoara Mihaela Bahrim, cadru didactic la Şcoala Nr. 13, consideră că, deşi subiectele în ansamblu au fost destul de accesibile, totuşi nu vor fi note foarte mari. Exerciţiile de gramatică par să fie piatra de încercare de anul acesta. "Am crezut că departajarea lucrărilor se va face în funcţie de lecturile suplimentare, dar cred că diferenţa o va face modul în care au rezolvat exerciţiile de limbă şi comunicare. Partea de gramatică nu a fost simplă. Vor reuşi să ia punctaj maxim doar copiii care au reuşit să-şi gestioneze bine emoţiile şi au fost atenţi la nuanţe. Punctul 6 de la setul B ridică unele probleme de atenţie, pentru că au folosit "acesta" ca adjectiv pronominal demonstrativ, în loc de pronume demonstrativ "acesta" cu funcţie de atribut. De asemenea, substantivul "stadionul" are rezonanţă spaţială şi e posibil să fi format propoziţii în care acesta are funcţia sintactică de circumstanţial de loc, nu complement direct, cum era în cerinţă. Prin urmare, nu mă aştept la note foarte mari, pentru că şi la cele patru compuneri există şanse să fie depunctaţi pentru greşeli de ortografie sau punctuaţie", ne-a declarat profesoara Mihaela Bahrim.

Joi, 24 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a vor susţine proba la Matematică, urmând ca primele rezultate să fie afişate marţi, 29 iunie, până în ora 14,00.

Citit 2198 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.