Cât este amenda pentru abandonul animalelor de companie

Cât este amenda pentru abandonul animalelor de companie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos, prezentându-vă informaţii din noul Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați, recent publicat pe portalul Primăriei municipiului Galaţi. Un întreg capitol al acestui regulament este dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie.

Pentru a educa şi responsabiliza cetăţenii, autorităţile insistă asupra articolului referitor la interzicerea eliberării de câini şi de pisici, dar şi a puilor acestora, pe domeniul public sau privat al municipiului, de către orice persoană fizică sau juridică. Încălcarea acestei reguli constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei.

„Acest aspect reprezintă una dintre condiţiile gestionării eficiente ale problemei animalelor fără stăpân, scopul final fiind bunăstarea animalelor, dar mai ales îmbunătăţirea imaginii oraşului pentru locuitorii săi. Educaţia publică are un rol esenţial în reducerea abandonului, secondată de campanii de sterilizare (gratuită) a animalelor, pentru reducerea şi controlul populaţiei acestora. Despre beneficiile oferite de sterilizare, inclusiv cele medicale, aţi putut afla din rubricile anterioare”, precizează Grupul de Acțiune Comunitară Galați, constituit în urmă cu doi ani, la inițiativa Animal Society și Four Paws International.

Totodată, noul Regulament prevede că aruncarea, de către orice persoană fizică sau juridică, a cadavrelor de animale sau păsări pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi este strict interzisă: “Cadavrele se vor preda la firma specializată în neutralizarea deşeurilor de origine animală”. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.000 de lei.

Citit 2923 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.