Primul caz de infecție cu tulpina Delta depistat în județul Galați

Primul caz de infecție cu tulpina Delta depistat în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Un bărbat de 59 de ani este primul gălățean depistat cu tulpina indiană (Delta) a noului coronavirus. Pacientul s-a întors recent din Marea Britanie și a anunțat autoritățile după ce a început să se simtă rău. Gălățeanul nu era vaccinat.

”Avem un prim caz de tulpină Delta confirmată în județul Galați. Este vorba despre un bărbat care s-a întors din Marea Britanie pe data de 11 iulie. În data de 16 iulie a prezentat prima simptomatologie specifică, iar pe data de 18 a sunat la 112 și a solicitat ajutor medical. A fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, unde se află și în acest moment, însă medicii spun că starea lui de sănătate este una bună. Din ancheta epidemiologică, până în acest moment, nu știm să fi mai intrat în contact cu alt membru al familiei. Pacientul s-a întors în țară prin aeroportul Otopeni și s-a carantinat în locuința sa din comuna Tulucești”, a declarat Teodora Diaconiță, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Galați.

În momentul în care a solicitat ajutor medical, bărbatul le-a spus medicilor că nu este vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit specialiștilor, tulpina Delta a coronavirusului este foarte contagioasă, dar nu provoacă neapărat forme mai grave de boală. Totuși, persoanele vârstnice, cele cu afecțiuni cronice sau cu un sistem imunitar slăbit prezintă un risc crescut de a dezvolta forme grave de COVID-19. Studiile au arătat că vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană sunt eficiente și împotriva infecției cu tulpina indiană. Chiar dacă se îmbolnăvesc din cauza acestei variante a coronavirusului, majoritatea pacienților vor dezvolta doar forme ușoare de boală. Medicii epidemiologi pun venirea celui de-al patrulea val pandemic pe seama contagiozității foarte mari a tulpinii Delta a SARS-CoV-2.

Citit 5243 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Iulie 2021 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.