Surpările pun în pericol casele din faţa Maternităţii
Foto: Marian Calestru

Surpările pun în pericol casele din faţa Maternităţii
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pavajul de piatră cubică rânjește din asfaltul ciuruit al străzii Nicolae Alexandrescu, arteră pe care se află un obiectiv de importanță majoră pentru sănătatea gălățencelor – Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”. Trotuarul este și el calamitat. Mult mai grav este că două accidente de teren aflate în plină evoluție pun în pericol casele locuitorilor străzii.

„Suntem în zona unu a Galațiului, pentru care nu vreți să știți cât impozit plătim și li se rup oamenilor mașinile pe stradă. Se bat șobolanii parte-n parte cu pisicile! Iar această surpare îmi pune casa în pericol”, ne-a reclamat proprietara casei de la numărul 120, imobil aflat chiar în fața Maternității. Gălățeanca își amintește că, în urmă cu trei ani, când s-a surpat prima dată trotuarul, reprezentanții Apă Canal au susținut că e de la țeava care le alimentează imobilul: „Am plătit intervenția, numai că atunci când au decopertat au descoperit că țeava nu are nimic. A fost pusă o plombă. Acum trotuarul s-a surpat din nou. Stau cu teamă de câte ori plouă. Au apărut crăpături pe peretele exterior, iar în interior, la baza camerelor, mucegai. E dovada că apa se infiltrează sub casă. Vorbim despre un imobil de 80 de ani, în care am investit o sumă foarte mare pentru conservare, lucrările fiind finalizate în 2014. Poarta s-a lăsat, garajul la fel. Probleme sunt și în imobilul de vizavi”, ne-a sesizat gălățeanca.

Un accident de teren a apărut pe carosabil și la numărul 112. Surparea evoluează și ea, punând în pericol traficul și autoturismele parcate.

Am sesizat și noi Primăriei Galați problemele de pe strada Nicolae Alexandrescu. „Situația semnalată este în atenția noastră, s-a făcut deja comanda de lucrări și se va interveni în cel mai scurt timp”, ne-a transmis Biroul de presă al administrației locale.

Foto: Marian Calestru

Citit 5391 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.