Comunele gălățene nu au primit despăgubiri pentru inundațiile din vară
Foto: Marian Calestru

Comunele gălățene nu au primit despăgubiri pentru inundațiile din vară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 17 septembrie, Guvernul a decis alocarea a peste 377 milioane de lei din Fondul de intervenție prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de județe, afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Astfel, vor fi repartizate fonduri în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe. Sumele au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiile Prefectului, se arată într-o comunicare a Ministerului Dezvoltării.

La cinci zile distanță, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, împreună cu numeroși primari social-democrați din comunele gălățene au organizat o conferință de presă în care au atras atenția că județul nostru nu are sume alocate pentru calamități. Aceasta în ciuda faptului că a existat o corespondență privind necesitatea acestor alocări către minister, via Instituția Prefectului.

"Este vorba de 32 de comune afectate, cu o populație de 420.000 de oameni. Nu au fost cerute sume mari, per ansamblu discutăm de doar circa 9-10 milioane de lei, mai exact 9,575 milioane de lei și este un strigăt de ajutor al nostru prin care să arătăm că și Galațiul este în România", a precizat Costel Fotea. La rândul lor, edilii din Bălăbănești și Slobozia Conachi au menționat că eforturile de îndepărtare a efectelor inundațiilor din această vară au fost făcute pe cont propriu, deși au fost afectate drumuri, șanțuri, podețe, dar și locuințe ale oamenilor. Nu în cele din urmă, președintele CJ a adăugat că sumele necesare vor fi actualizate și, de această dată, situația centralizată va fi adresată direct premierului Florin Cîțu.

Citit 1073 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.