Tragedii pe drumurile publice: copiii, victime ale greșelilor celor mari

Tragedii pe drumurile publice: copiii, victime ale greșelilor celor mari
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un copil a fost rănit și un altul și-a pierdut viața, în urma unor evenimente rutiere pricinuite de imprudența adulților. Cel care și-a pierdut viața a fost victima tatălui său, care nu și-a luat toate măsurile de precauție pentru a preveni o tragedie rutieră. În ambele situații, poliția face anchete, ca să stabilească, oficial, circumstanțele exacte în care s-au produs evenimentele.

Ambele accidente rutiere, soldate cu decesul și respectiv rănirea unor copii, au avut loc în aceeași zi, în județul Galați, la interval de câteva ore. Cel mai grav s-a petrecut în nordul județului, pe un drum din localitatea Roșcani, unde o copilă a murit sub ochii părintelui cu care se întorcea de la muncile câmpului. Tatăl, în vârstă de 44 de ani, încărcase căruța cu coceni de porumb, iar el cu fiica sa, în vârstă de 10 ani, s-au urcat pe movilă. Au pornit spre casă, numai că, la coborârea unei pante, s-au dezechilibrat și au căzut amândoi pe carosabil. Impactul cu asfaltul a fost cumplit pentru fetiță, care a murit aproape instantaneu. A fost anunțată poliția, care a consemnat tragedia. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetând toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul. În funcție de concluzii, vor decide pe cine vor trage la răspundere.

Verificări similare se fac și în cazul unui accident a cărui finalitate a fost rănirea unui băiat de 13 ani. Acesta ar fi fost acroșat de o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 26 de ani, în timp ce traversa regulamentar o stradă din oraș, pe marcajul pietonal. În ciuda acestui fapt, șoferul nu a oprit pentru a-i da prioritate, impactul provocându-i copilului leziuni care au necesitat investigații medicale. Conducătorul auto nu băuse, au stabilit polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citit 2107 ori Ultima modificare Joi, 14 Octombrie 2021 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.