Drogat și fără permis, s-a plimbat cu taxiul prin oraș

Drogat și fără permis, s-a plimbat cu taxiul prin oraș
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un aparent banal împrumut de mașină s-a soldat cu arestarea unui adolescent de 17 ani din Galați și cu probleme penale care i-ar putea aduce câțiva ani de pușcărie. Situația a ajuns la cunoștința poliției în urma unui apel telefonic primit la Secția 4, de la un bărbat care reclama furtul unei mașini, un taxi, din fața unui bloc de pe strada Odobești. Polițiștii au ajuns la fața locului și l-au găsit în fața imobilului pe proprietarul taxiului pretins furat. Acesta le-a povestit polițiștilor că a observat cum mașina, pe care o parcase în fața blocului, ar fi dispărut în jurul orei 1,30, pentru ca circa 30 de minute mai târziu să reapară. Despre sesizarea la poliție, aceasta ar fi fost făcută de un prieten al său, pe care îl sunase să îi povestească necazul. Verificările ulterioare au scos la iveală nu doar că mașina părăsise parcarea cu știința și acordul proprietarului, dar că aceasta fusese condusă de un tânăr fără permis și aflat sub influența drogurilor. Băut bine însă, stăpânul mașinii a uitat că dăduse mașina pe mâinile amicului și anunțase că i-a fost furată.

"În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că, în noaptea respectivă, tânărul ar fi consumat alcool, împreună cu patru prieteni, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, și, la un moment dat, cu acordul său, adolescentul, de 17 ani, s-ar fi deplasat cu autoturismul, pe raza municipiului Galați, pentru a face cumpărături. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC 5 (canabis)", a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Minorul este acum cercetat penal pentru conducere fără permis și sub influența stupefiantelor. Reținut pentru 24 de ore, el a fost prezentat instanței, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 1642 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.