Biserica, alături de spitalele care luptă cu pandemia
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

Biserica, alături de spitalele care luptă cu pandemia
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Spitalele și centrele sociale din Galați și Brăila beneficiază, în această perioadă de grea încercare cauzată de pandemia de COVID-19, de un binevenit sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, care le oferă ajutoare consistente, constând în materiale igienico-sanitare, alimente și chiar aparatură medicală.

În această săptămână, cu binecuvântarea ÎPS Casian, în atenția preoților și angajaților de la Centrul eparhial s-a aflat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Galați, unde s-au donat detergenți, săpun lichid, mănuși chirurgicale, manșete și încălțăminte de protecție, în valoare de 11.600 de lei. Această unitate medicală, ce o are drept ocrotitoare spirituală pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, iar sprijinul eparhial este de mare folos, mai ales acum, când numărul de persoane infectate cu COVID-19 este tot mai mare. Spitalul de Boli Infecțioase asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind și unul dintre spitalele din municipiul Galaţi desemnat ca suport Covid în întregime.

Nu au fost uitați nici cei din așezămintele sociale, ajutoare din partea Centrului eparhial fiind oferite Grădiniţei parohiale "Familia" din Brăila, Centrului multifuncţional de servicii sociale "Speranţe pentru vârsta a treia" din cadrul Parohiei "Pogorârea Sfântului Duh" din Galaţi şi Aşezământului socio-filantropic "Sfântul Vasile cel Mare" din Galați. La aceste unități au ajuns dezinfectanţi, săpun lichid, clor, pastă şi periuţe de dinţi, în valoare de 12.000 lei.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.