"Vrednicia Andreiană", pentru medicii care luptă cu pandemia
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

"Vrednicia Andreiană", pentru medicii care luptă cu pandemia
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În cadrul marii sărbători a Sfântului Apostol Andrei, Arhiepiscopia Dunării de Jos a acordat mai multe distincții eparhiale unor membri ai comunității care au fost un model de dăruire și simțire creștină.

Ierarhul locului, ÎPS Casian, le-a mulţumit în mod special cadrelor medicale din întreaga ţară "pentru implicarea din suflet şi cu inimă bună în tratarea bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi pentru întreaga lucrare jertfelnică desfăşurată în perioada de pandemie". Ca semn de recunoștință, distincția eparhială "Vrednicia Andreiană" a fost oferită unor cadre medicale din Bucureşti şi Galaţi, pentru dăruire, profesionalism şi însufleţitoare participare la salvarea pacienţilor suferinzi de COVID.

Un exemplu pentru comunitate este însă și puterea de a trece peste încercările vieții. Astfel, distincţia "Vrednicia Andreiană" a fost oferită şi preotesei Andreea Avram, greu încercată de noul coronavirus, pentru credința, lupta eroică şi iubirea jertfelnică pentru familie şi comunitatea parohială, iar preotului Valentin Avram i-a fost oferit ordinul eparhial "Crucea Sfântului Andrei pentru clerici".

Pentru credinţa puternică, eroismul purtării crucii în timp de boală grea şi iubirea manifestată mai presus de orice suferinţă, izvor de speranţă în Biserică şi în societate, ierarhul Dunării de Jos a oferit "Vrednicia Andreiană" și tânărului gălăţean Maricel Silviu Ionaşcu, care a găsit puterea de a lupta cu o formă rară de cancer.

În cadrul aceleiași festivități, în semn de apreciere pentru activitatea culturală, de promovare a artei creştine şi a patrimoniului naţional, în Biserică şi în ţară, domnul Alexandru Chituţă de la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a primit, de asemenea, "Vrednicia Andreiană".

Nu în ultimul rând, în contextul proclamării anului 2021 ca "An omagial al pastorației românilor din afara României", cinci familii cu mulți copii din Eparhia Dunării de Jos, revenite acasă de peste hotare, au fost distinse cu "Vrednicia Andreiană", în semn de binecuvântare, recunoștință și prețuire pentru evlavia și hărnicia arătată în țară și străinătate.

Citit 1662 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.