Restricții reduse de Sărbători, dar și pregătiri pentru valul 5
Foto: Marian Calestru

Restricții reduse de Sărbători, dar și pregătiri pentru valul 5
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Începând de joi, 9 decembrie, interdicțiile de circulaţie pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 vor fi eliminate, accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală, masca de protecție va fi obligatorie în aer liber doar în spațiile aglomerate, iar magazinele, restaurantele sau cinematografele vor fi deschise până la ora 22,00, față de ora 21,00, în prezent.

Și competițiile sportive se pot desfășura până la ora 22,00, cu prezența fizică a spectatorilor vaccinați, vindecați sau testați, până la 50% din capacitatea maximă a arenelor.

De asemenea, în nopțile de Crăciun și Revelion localurile vor fi deschise fără limitare de oră și va fi permis accesul și celor care prezintă un test negativ la infectarea cu noul coronavirus. Totuși, petrecerile private (nunți, botezuri, etc.) rămân restricționate.

Acestea sunt măsurile propuse, marți seară, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, anunțate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, și adoptate de Guvern în ședința de miercuri, 8 decembrie.

În plus, Guvernul se pregătește și pentru valul 5 al pandemiei. "Să identificăm de acum ce avem nevoie", a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern. "V-aș ruga să demarăm toate elementele de contract, de asigurare a medicamentelor, de asigurare a serviciilor medicale în secțiile ATI și dacă există posibilitatea, trebuie să existe posibilitatea, să îmbunătățim tot ceea ce reprezintă ansamblul de activități, pe baza experienței celor patru valuri prin care am trecut până acum", a mai spus Nicolae Ciucă.

Citit 3415 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.