Operă pe versurile lui Eminescu, la "Nae Leonard"

Operă pe versurile lui Eminescu, la "Nae Leonard"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 15 ianuarie, în ziua aniversării a 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați vă propune, de la ora 18,00, spectacolul de operă "Luceafărul", de Nicolae Bretan. "De Ziua Culturii Naționale, vă așteptăm în sala de spectacole pentru a revedea opera <Luceafărul>, în interpretarea soliștilor, a orchestrei simfonice și a corului teatrului nostru", spun organizatorii.

Ideea regizorală îi aparține regretatului maestru Emil Pinghireac, iar regia artistică este semnată de tenorul Adrian Mărginean. Spectacolul va fi condus de la pupitrul dirijoral de maestrul Cristian Sandu. Din distribuție fac parte: Florin Bobei - Luceafărul, Lorena Sanda - Fata de împărat, Adrian Mărginean - Pajul, Silvia-Alice Niță - Jupâniţa, Sebastian Băncilă - Arhanghelul Mihail, Tudorel State - Corăbierul. Vor evolua coregrafic balerinii Florentina Ștefan și Ionuț Țurlea.

"Luceafărul" este o operă într-un act, semnată de Nicolae Bretan, pe versuri de Mihai Eminescu. A avut premiera pe 2 februarie 1921, la Cluj.

Nicolae Bretan, născut la Năsăud, în 1887, a fost compozitor, bariton, dirijor, regizor şi critic muzical. A studiat la Cluj, Viena şi Budapesta, creaţia sa cuprinzând şase opere, un recviem şi numeroase lieduri.

Duminică, de la ora 18,30, artiștii gălățeni vor evolua în același spectacol, de data aceasta la Brăila, la Casa Tineretului.

Citit 1327 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.