Vă temeați că mai apare un mall în Galați? Fiecare cartier va avea o bibliotecă (PAMFLET)

Vă temeați că mai apare un mall în Galați? Fiecare cartier va avea o bibliotecă (PAMFLET)
E înfricoșător să vezi atâtea cărți suprapuse, dar și așezate una lângă alta
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Fără permisul de bibliotecă nu se va mai putea intra niciunde, anunță proprietarul unui impresionant lanț de incinte care îi vor face concurență instituției "V.A. Urechia". Vin vremuri grele, dragilor!

Fabrici, uzine. Vax!

Știrea conform căreia municipiul Galați va mai avea un mall, undeva prin Valea Orașului, i-a deranjat pe unii dintre cetățeni. Glumele de pe rețelele sociale au ținut locul înjurăturilor, iar cei lipsiți de umor au concluzionat cu amar: "Băăă, la ce ne mai trebuie un mall, ca să avem pe unde căsca gura?" Să nu-i uităm nici pe fanii reindustrializării care ar fi văzut oportună pe locul fostului INTFOR, vândut unui dezvoltator de centre comerciale, ridicarea unor fabrici și uzine. "Ca să aibă și gura noastră o pâine în plus, că și-așa nu mai există locuri de muncă în Galațiul ăsta." Poate. Poate că nu. Cine știe?

Unele glume nu au sens

Veștile proaste abia acum se abat asupra capetelor noastre. Un investitor al cărui chip stă departe de blitzul paparazzilor a cumpărat recent mai multe spații comerciale din municipiu și este pe cale de a deschide biblioteci în fiecare cartier. Să ne înțelegem! Nu librării, adică arhicunoscutele prăvălii care vând produse de papetărie și cărți de colorat, ci puncte care îi vor face concurență instituției de cultură aflate în administrarea Consiliului Județului Galați. Nici gluma atribuirii sensului de bufet bibliotecii nu e bine-venită, s-ar dilua prea mult sensul informației de bază. "Nu vă supărați, ce se construiește vizavi de casa mea? Și am mai văzut asemenea construcții", ne-a întrebat ieri un cititor. Așadar, se întâmplă.

Gata cu păcănelele!

Dispar cazinouri, păcănele, case de pariuri și farmacii, adică incintele cu care ne obișnuiserăm deja, și intrăm într-o veritabilă dictatură a intelectualității. "Ne dorim să scoatem Galațiul din paradigma post-decembristă și nu se poate decât educându-l cu forța. Se va citi în neștire, fiecare bibliotecă din fiecare cartier urmând să aibă și sală de lectură", se menționează într-un comunicat de presă remis redacției. "Fără permisul de bibliotecă nu se va mai putea intra nicăieri. Ca să nu mai spunem că nu se va putea ieși din municipiu fără acest permis verde de culturalizare sau intelectualizare, cum ne place să spunem", se mai arată în bizarul document. 

Hannibal Lectură

Pamflet în versuri

ZERO supra ZERO de Submarin Cosorescu

Ce multe fracţii...numai fracţii ordinare:

doar panarame şi ciurucuri în extaz,

şi nu au stres, nu au nimica, nu au treabă

în contratimp, contracurent sau contrabas!

Ce mulţi coţcari simandicoşi se furişează

şi pe la colţ şi pe la scară şi pe gang,

după bârlog de trăncănit şi fezandare –

ce handralăi cu supra/scoarţă de bitang!

Până la gât e plină ţara cu-alde buftea,

cu aguride, hojmalăi şi secături –

ce hărmălaie-i la intrări/ieşiri bucale:

guri spurcătoare...eu le-aş zice anverguri!

Hibrizi păliţi de „suflu nou”, de tândălire

şi de sictir în algoritm nimicitor –

potop de fracţii şi refracţii ordinare

de la popor, pentru popor, contra popor!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Păcănele? Doar la Mehid

* "Mă duc, dragă, până la biblioteca din intersecție" va deveni cea mai frecventă scuză a bărbaților care se feresc de neveste. Se aude că în aceste clădiri nu va exista semnal GSM, așadar însetații de lectură nu vor putea fi controlați.

* Vor mai exista mici gherete care vor găzdui aparate de tip păcănele, însă acestea vor funcționa doar clandestin. Sub podul de la Tirighina ar putea fi o variantă, iar alta în ruinele Mehid. Ce păcat ar fi să dispară aceste ruine!

* Și câteva teatre vor fi fondate în Galați, în afara celor existente. Ele vor funcționa pe locul cluburilor de noapte care deja și-au tras obloanele. "Cultură, nu depravare", este noul țel al unor miliardari potenți financiar și ciudați din alte puncte de vedere.

* În locul spălătoriilor auto din oraș, multe dintre ele fiind situate pe drumul de centură, vor fi amenajate războaie de țesut. Aici vor fi aduse și covoarele care, în noul context, n-ar mai putea fi spălate decât în spatele blocului. La țesătorie, ele vor fi destrămate și refăcute. Manufacturarea revine. Ne va ține ocupați mult și bine.

Păcănelly Furtado

Așa da parc de aventură!

În Pădurea Gârboavele va fi amenajat cu bani europeni un parc de aventură. Am solicitat explicații Consiliului Județean și ni s-au oferit pe tavă. "Hai să fim serioși, ce mama naibii se poate face la Gârboavele? E o piscină acolo, e multă pădure, dar nu s-ar cocoța nimeni pe dealuri sau în copaci, așa că ne-a venit ideea acestui parc de aventură. Adică, o să vii aici cu colega de serviciu (foto), vecina sau amanta cu care să ai o aventură", ne-a povestit un purtător de cuvânt al CJ Galați.

Amanta Lear

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3309 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 22:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.