Zeci de elevi, pompieri pentru o zi

Zeci de elevi, pompieri pentru o zi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În weekendul trecut, pe Stadionul "Dunărea" din municipiul Galați, s-au desfăşurat etapele judeţene ale concursurilor "Prietenii pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa", organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" al judeţului Galaţi, Consiliului Judeţean Galați al Primăriei municipiului Galați și al voluntarilor din cadrul programului "Salvator din pasiune".

În cadrul competițiilor, 18 echipaje formate din copii de gimnaziu și liceu s-au aliniat la startul concursurilor cu tematică de pompieri și protecţie civilă - faza judeţeană, tinerii măsurându-şi cu­noş­tin­ţele, for­ţele şi în­de­­­mâ­narea în pro­be teo­re­tice şi practic-apli­cative atrac­­tive. Echipajele participante şi-au stabilit ierarhia în urma parcurgerii a trei probe în cadrul fiecărui concurs, dintre care una teoretică, un chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile, şi două practice, respectiv, transportul asistat al unei victime așezate pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat, pentru competiţia "Cu viaţa mea apăr viaţa", şi pistă cu obstacole, alături de ştafeta de 400 metri cu obstacole, în cadrul concursului "Prietenii pompierilor".

La concursul cercurilor tehnico-aplicative "Prietenii pompierilor", primul loc a fost câștigat de Şcoala Gimnazială Nr. 29 Galați, pe locul 2 s-a clasat Şcoala Gimnazială Nr. 28 Galați, pe locul 3 a încheiat Şcoala Gimnazială "Sf. Stelian" Umbrărești, iar premiul fair-play a fost obţinut de Școala Nr. 43 "Dan Barbilian" Galați. La concursul de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa", pe primul loc a fost Şcoala Gimnazială Nr. 3 Galați, pe locul 2 - Şcoala Gimnazială Nr. 18 Galați, pe locul 3 - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Corni, iar distincţia fair-play a revenit Şcolii Gimnaziale Suceveni.

În clasamentul liceelor, pe prima poziție s-a clasat Liceul Teoretic "Emil Racoviță”, locul al doilea a fost obţinut de Colegiul Național "Costache Negri", pe locul al treilea a fost Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei", iar premiul fair-play a ajuns la Colegiul Național "Costache Negri".

Diplomele, cupele, medaliile şi celelalte premii au fost înmânate câștigătorilor de către reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Galați, alături de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați.

Citit 1568 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.