Adăpost pentru câinii comunitari, pe strada Macului

Adăpost pentru câinii comunitari, pe strada Macului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galați vrea să amenajeze un adăpost pentru câinii fără stăpân, pe strada Macului, motiv pentru care tocmai a atribuit, în urma unei licitații, contractul pentru servicii de proiectare, faza studiu de fezabilitate. Ofertantul câștigător, firma suceveană Amco Project&Design va avea patru luni la dispoziție pentru a realiza documentația și va fi plătită cu 45.500 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

În documentația licitației pentru proiectarea unui nou adăpost, Primăria Galați explică de ce este nevoie de un asemenea obiectiv: „În prezent, există un adăpost pentru câinii comunitari pe strada Zimbrului, a cărui capacitate maximă este de 1.250 de câini, la care se mai adaugă o locație, dispusă în zona Metro, care pot caza 50 de câini. Ambele sunt improprii din punct de vedere al amplasamentului, fiind situate în vecinătatea zonelor de locuit. Astfel această situație conduce, în perioada călduroasă, la un disconfort evident pentru locatarii din zonă care reacționează în mod repetat. Pe de altă parte, ambele locații de adăpostire prezintă de cele mai multe ori un grad de ocupare peste limita admisibilă, ceea ce contravine legislației în vigoare. Remedierea situației și atingerea țintelor propuse privind îmbunătățirea continuă a calității condițiilor de viață și sănătate a populației determină necesitatea construirii unui adăpost nou pentru câinii fără stăpân din municipiul Galați, pe strada Macului, în suprafață de 12.720 mp”.

Proiectul pe care municipalitatea îl așteaptă trebuie să cuprindă cel puțin următoarele lucrări: amenajare adăpost pentru câini fără stăpân; sistematizarea pe verticală a terenului; sistem de colectare și evacuare ape menajere și pluviale; amenajare acces auto; amenajare spații necesare funcționării: spațiu administrativ, cabinet veterinar, magazii.

Citit 1972 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iulie 2022 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.