132 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii "V. A. Urechia"

132 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii "V. A. Urechia"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Timp de cinci zile, va fi sărbătoare la Biblioteca Judeţeană "V. A. Urechia", întrucât instituţia împlineşte 132 de ani de la inaugurare. Biblioteca a fost fondată prin decret regal la 1890, cu ajutorul donaţiilor făcute de  generosul om de cultură, politician, profesor universitar, istoric și bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia. 

Luni, 7 noiembrie, la sediul central, vor fi deschise trei expoziţii care vor putea fi vizitate până pe 14 noiembrie: "Ecouri ale inaugurării Bibliotecii în presa românească veche", "Personalități gălățene aniversate în luna noiembrie: Elisa Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer" şi "Scriitori gălățeni în colecțiile Bibliotecii Județene". Marţi, 8 noiembrie, vor fi premiaţi cei mai fideli cititori (ora 11,00), miercuri, 9 noiembrie, de la ora 10,00, vor fi invitaţi copiii de la Grădiniţa "Mugurel" în "Lumea poveştilor", de la 10,30 se va întruni Clubul seniorilor "BuniCool", iar seara, de la ora 17,00, vor fi lansări de carte.

Joi, 10 noiembrie, de la ora 11,00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Colegiul Național „Costache Negri” vor organiza o întâlnire a scriitorilor Marian Truță, Dănuț Ungureanu și Doina Roman cu tinerii cititori. Seara, de la ora 17,00, va avea loc lansarea romanului S.F. "Fata cea mică a timpului”, semnat de Doina Roman, una dintre revelațiile literaturii de acest gen din ultimii ani.

Alte evenimente se vor derula şi la Filialele nr. 1 şi 2 ale Bibliotecii, unde, de asemenea, vor fi vernisate expoziţii, dar se vor organiza şi sesiuni de lectură cu elevii de la mai multe şcoli şi licee gălăţene, dar şi o Biblioşezătoare, la care participă „Altițe de Galați", un grup format din doamne pasionate, culegătoare și păstrătoare ale tradițiilor populare românești.

Citit 854 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.