Curtea de Apel desființează cinci completuri de judecată

Curtea de Apel desființează cinci completuri de judecată
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După ce Tribunalul Galați a anunțat desființarea a două completuri de judecată din cauza crizei de magistrați, a venit rândul Curții de Apel să recurgă la soluția extremă pentru a putea soluționa dosarele. Nu mai puțin de cinci completuri din Secția de Contencios Administrativ şi Fiscal vor fi desființate începând cu 30 ianuarie 2023 ca urmare a pensionării a doi judecători.

Astfel, dispar din schema de ședințe a Curții: Completul de fond 2 – CAF; Completul de fond 3 – CAF; Completul de apel 4A – 3j – CAF; Completul de recurs 4R – CAF; Completul C4 – AN (fond 3 j– complet constituit conform Legii nr. 136/2020).

În aceste condiţii, dosarele care au fost repartizate completului de fond 2 – CAF, completului de fond 3 – CAF, completului de apel 4A – 3j – CAF, completului de recurs 4R – CAF şi completului C4 – AN se vor repartiza ciclic celorlaltor completuri active de fond, apel, şi recurs, astfel încât, în şedinţa din data de 30 ianuarie 2023, nu se vor efectua acte de procedură, ci se va proceda la acordarea unor noi termene de judecată în şedinţele completurilor de fond, apel şi recurs cărora aceste dosare le-au fost repartizate. În ceea ce priveşte dosarele care au fost repartizate completului de fond 2 – CAF, completului de fond 3 – CAF, completului de apel 4A – 3j – CAF, completului de recurs 4R – CAF şi completului C4 – AN, cu termen de judecată la data de 13 februarie 2023 şi 28 februarie 2023, în urma repartizării ciclice se va lua măsura preschimbării termenului de judecată în şedinţa completurilor cărora li s-au repartizat. Pentru aceste termene se vor emite citaţii conform art. 203 C. proc. Civ, termenul putând fi consultat şi pe portalul instanţei. Prezenţa părţilor şi a reprezentanţilor acestora nu este necesară, lipsa acestora neatrăgând suspendarea judecării cauzelor, au anunțat reprezentanții Curții de Apel Galați.

Citit 2682 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.