Galaţiul, sub noi avertizări meteo

Galaţiul, sub noi avertizări meteo
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, 5 februarie 2023, o atenţionare Cod galben de viscol şi vânt puternic, în zece judeţe din estul ţării, inclusiv Galaţi, şi în zonele montane din alte 16 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până luni, 6 februarie, la ora 20,00, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 50-70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Nu este, însă, singura avertizare! Meteorologii anunţă şi un val de frig în intervalul 5 - 10 februarie 2023: „În intervalul menționat, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig”, anunţă meteorologii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările emise.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Citit 5605 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.