Zeci de hectare de vegetație au ars lângă Brateș (VIDEO)
Foto: Foto si video ISU Galati

Zeci de hectare de vegetație au ars lângă Brateș (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Venirea primăverii și lucrările de curățare a terenurilor dau din nou bătăi de cap și proprietarilor, și pompierilor. Incendierea uscăturilor de pe terenurilor agricole sau scapă de sub control, la fel ca și gesturile neglijente.

Două astfel de evenimente s-au înregistrat în Galați în  mai puțin de 24 de ore. Joi, 16 martie, a fost nevoie de șase ore pentru ca pompierii să stingă un incendiu care a pârjolit nu mai puțin de 12 hectare de vegetație uscată, stuf și lăstăriș din zona lacului Brateș. Flăcările, dar mai ales vântul au făcut dificilă intervenția celor 15 pompieri care au acționat cu trei autospeciale în intervalul orar 16,00 - 22,00.

Vineri dimineață, un alt incendiu, desfășurat pe o suprafață și mai mare, de circa 15 hectare de teren acoperit cu vegetație uscată, stuf și lăstăriș de lângă Brateș, a fost pârjolit. A fost nevoie de o mobilizare și mai mare pentru limitare și stingere. ”Pompierii militari gălățeni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul care se extindea spre amenajarea Plaja Brateș. Au acționat patru autospeciale de stingere cu 20 de pompieri și o cisterna de la societatea Apă-Canal timp de aproximativ două ore. Cauza producerii incendiului este foc deschis”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, la încheierea intervenției de vineri, 17 martie. 

 

Media

Citit 2261 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:28

1 comentariu

  • postat de Iacob Costel
    Vineri, 17 Martie 2023 15:13
    86.124.203.***
    Ce este asa greu de priceput decat faptul ca proprietarul terenului a dat foc .cine se duce la dr..u in praznic sa dea foc la stuf si lastaris de 2 ori.L au cam incurcat pompierii cei drept
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.